crypto analisten
Bitcoin, Dogecoin

Wetenschappelijke studie onthult verband tussen XRP, Bitcoin en Dogecoin

Een recente academische studie, uitgevoerd door onderzoekers van het HSBC Lab in China en de School of Business and Management van de Hong Kong University of Science and Technology, heeft zich gefocust op de dynamiek van prominente cryptocurrencies.

Deze diepgaande analyse richtte zich specifiek op de relatie tussen rendement en liquiditeit van XRP, en omvatte ook een gedetailleerde evaluatie van vijf andere vooraanstaande cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE).

Deze zes digitale activa werden geselecteerd vanwege hun substantiële marktkapitalisatie en de uitgebreide beschikbaarheid van gegevens over deze projecten. Het tijdsbestek van het onderzoek besloeg een periode van 1.000 dagen, van 6 maart 2020 tot 30 november 2022, een bewust gekozen periode die gekenmerkt werd door aanzienlijke fluctuaties in de cryptomarkt. Deze omvatten hoogtepunten zoals de piek in de BTC-koers, evenals dieptepunten zoals de crash van FTX.

Conclusies van het onderzoek

Het onderzoek illustreert de wederzijdse beïnvloeding tussen verschillende cryptocurrencies en onthult hoe hun prijzen en handelsactiviteiten met elkaar verweven zijn. De studie toont aan dat, tijdens bearish periodes in de cryptomarkt, veel munten de neiging hebben om synchroon in waarde te dalen.

Opvallend is dat deze prijsdalingen gepaard gaan met een afname in liquiditeit. Bitcoin en Ethereum, als leidende cryptocurrencies, vertonen vaak parallelle prijsbewegingen en handelspatronen. Wanneer één van deze stijgt of daalt, is de kans groot dat de ander een soortgelijke trend volgt. Kleinere munten zoals Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE) hebben de neiging de prijsbewegingen van Bitcoin te volgen; als Bitcoin in waarde fluctueert, volgen Litecoin en Dogecoin vaak dit voorbeeld. Interessant is dat XRP een sterke correlatie toont met Litecoin, maar minder met andere munten.

Hoewel sommige munten overeenkomstige patronen vertonen, heeft elke munt zijn eigen karakteristieke gedragingen in de markt. Zo lijkt Ethereum het meest op Bitcoin in zijn marktgedrag, terwijl Dogecoin een minder sterke verbinding lijkt te hebben met de algemene markttrends. Daarnaast identificeert het onderzoek een trend waarbij de prijzen van cryptomunten hoger zijn in perioden van lagere handelsactiviteit, wat suggereert dat prijzen kunnen stijgen wanneer er minder handelsvolume is.

Waarom is deze informatie belangrijk?

De inzichten uit dit onderzoek zijn bijzonder waardevol voor mensen die in cryptovaluta investeren. Ze bieden essentiële informatie voor het maken van geïnformeerde keuzes over welke munten te kopen. Door inzicht te krijgen in de onderlinge relaties en invloeden tussen verschillende cryptocurrencies, kunnen investeerders hun portefeuilles effectiever diversifiëren om risico’s te verlagen.

Bovendien helpt de kennis van herhalende markttrends bij het bepalen van optimale koop- of verkoopmomenten. Dit stelt investeerders in staat om beter geïnformeerde strategische beslissingen te nemen, waardoor ze de kans vergroten om hun rendement te optimaliseren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC