Solana
Solana

Whale verkoopt $89 miljoen aan Solana in 8 maanden

Het lijkt erop dat één whale op dit moment geen vertrouwen meer heeft in Solana. Over een periode van acht maanden verkocht de whale in kwestie namelijk voor 89 miljoen dollar aan Solana. De eerste batch werd op 15 januari verkocht en inmiddels gaat het dus om bijna 100 miljoen dollar aan SOL.

614.000 SOL verkocht voor $89 miljoen

Over de weken en maanden daarna dumpte de whale dus 614.000 Solana ter waarde van 89 miljoen dollar op Coinbase, OKX en Binance.

Op basis van de data van Lookonchain lijkt het alsof de whale ongeveer iedere week voor een dikke verkooporder koos.

Over de afgelopen 30 dagen haalde de whale nog ongeveer 100.000 Solana van staking-platforms, die vervolgens ook meteen naar de genoemde beurzen werden gestuurd.

Solana lijkt daar ook enigszins last van te hebben, want de Solana koers staat vandaag -0,74% in het rood, terwijl de Bitcoin koers op een stijging van +2,18% staat. Meestal bewegen Bitcoin en Solana redelijk synchroon, maar daar is vandaag in ieder geval geen sprake van.

Miljoenen dollars aan uitstromen

Uit een nieuw rapport van CoinShares blijkt vervolgens ook nog eens dat institutionele beleggingsproducten voor Solana ook nog eens voor miljoenen dollars aan uitstromen zagen afgelopen week. “Solana zag een uitstroom van 39 miljoen dollar. De grootste tot nu toe, omdat er een scherpe daling zichtbaar was in de handel in memecoins. Daar leunt Solana zwaar op”, aldus CoinShares.

In tegenstelling tot Solana deden beleggingsproducten voor Bitcoin en Ethereum het juist goed.

“Bitcoin zag de grootste instromen met een totaal van 42 miljoen dollar, terwijl de Short Bitcoin ETFs juist voor de tweede opeenvolgende week uitstromen zagen. Ethereum zag een instroom van 4,2 miljoen dollar afgelopen week”, aldus CoinShares. Al kwam die beperkte instroom van Ethereum wel grotendeels door Grayscale.

De Grayscale Ethereum ETF zag namelijk een uitstroom van 118 miljoen dollar, terwijl de nieuwe ETFs voor 104 miljoen dollar aan kapitaal binnenhaalden. Als de verkopen van Grayscale straks een beetje gaan liggen, dan kan het ineens een stuk beter gaan met Ethereum.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Solana nieuws

Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde