cardano, ada
Cardano

Whales kopen in korte tijd $8,4 miljoen aan Cardano

Na een uitdagend begin van 2024, gekenmerkt door een aanzienlijke correctie, toont Cardano (ADA) tekenen van herstel. Dit wordt duidelijk zichtbaar door de activiteiten van zogenoemde ‘whales’ (grote bezitters van cryptocurrency), die de munt in grote hoeveelheden opkopen. In slechts twee weken tijd hebben deze invloedrijke investeerders ongeveer 14 miljoen ADA-tokens verzameld, wat momenteel een waarde vertegenwoordigt van meer dan $8 miljoen.

Het volgen van de handelingen van whales is bijzonder belangrijk. Hun substantiële aankopen kunnen namelijk de beschikbare voorraad aanzienlijk verminderen, wat de vraag kan opdrijven en toekomstige verkoopdruk kan verhogen. Whales hebben soms toegang tot exclusieve informatie die niet beschikbaar is voor de doorsnee belegger, wat hun acties tot potentiële indicatoren van toekomstige markttrends maakt.

Toename actieve gebruikers

Het blockchain analyseplatform IntoTheBlock heeft onlangs enkele opvallende on-chain ontwikkelingen waargenomen. Een daarvan is de toename van het aantal dagelijks actieve adressen op het Cardano-netwerk, dat in de laatste 24 uur met bijna 13% is gestegen. Op 2 januari 2024 bereikte het aantal dagelijks actieve adressen op Cardano een hoogtepunt van 52.330.

Dit duidt op een groeiende activiteit binnen het netwerk. Bovendien werd een daling geconstateerd in het aantal adressen met een nul saldo, wat wijst op een toegenomen betrokkenheid onder investeerders. Deze trends suggereren een verhoogde interactie en interesse in het Cardano-netwerk, wat positieve signalen zijn voor de algemene gezondheid en het momentum van het netwerk.

DeFi ontwikkelingen

De recente groei van Cardano valt samen met een toename in de activiteit binnen de gedecentraliseerde financiën (DeFi), vooral op Minswap, Cardano’s toonaangevende gedecentraliseerde exchange (DEX). Minswap rapporteerde een opmerkelijke winststijging van 26.000% en een stijging van 160% in handelsvolume. Ondanks deze indrukwekkende groei blijft Cardano echter achter bij concurrenten zoals Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) wat betreft de totale waarde vergrendeld (TVL).

Cardano richt zich ook sterk op innovatie, met plannen voor de aankomende Chang hard fork en de ontwikkeling van meer dan 150 actieve projecten. Bovendien zijn er nog eens 1.300 projecten in ontwikkeling. Deze cijfers benadrukken de dynamische groei en het potentieel van het Cardano-netwerk, ondanks de concurrentie en uitdagingen binnen de snel evoluerende crypto- en blockchainsector.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’