Bitcoin

Winklevoss: Bitcoin is beter dan goud

Volgens Tyler Winklevoss, de mede-oprichter van de Gemini exchange, is Bitcoin een stuk betere waardeopslag dan goud.

“Bitcoin is beter in goud zijn dan goud zelf en niet een klein beetje. Bitcoin is 10x beter,” zei Winklevoss in een tweet van 21 september.


Bitcoin wint op 6 van de 7 punten van goud

In de afgelopen tien jaar is Bitcoin dramatisch in prijs gestegen en heeft het onderweg talloze historische prijsvergelijkingen overtroffen. Voor velen wordt het nu meer gezien als een waardeopslag dan als een betaalmiddel. Het publiek vergelijkt de digitale munt steeds vaker met goud, wat natuurlijk al duizenden jaren als waardeopslag wordt gebruikt.

“Ik begrijp niet waarom er concurrentie is tussen goud en Bitcoin,” vertelde, een cryptohandelaar op Twitter. “Ik beschouw ze allebei als een waardeopslag”, voegde hij eraan toe.

In zijn twitter post, die boven aan dit bericht te zien is nam Winklevoss een grafiek op waarin de twee activa tegen elkaar werden geplaatst. Van de zeven categorieën was goud slechts bij 1 de betere, namelijk bij het totale aantal geld dat het vertegenwoordigd. Goud heeft een marktkapitalisatie van $9 biljoen, terwijl BTC een marktkapitalisatie heeft van $200 miljard. Bij alle andere punten pakte Bitcoin de overwinning . Denk bijvoorbeeld aan schaarste, duurzaamheid, draagbaarheid, deelbaarheid, opslag en vervalsing.

Bitcoin heeft onlangs ook verdere bekendheid gekregen als een winkel van waarde in de reguliere publieke opinie in 2020, aangezien meerdere reguliere reuzen zwaar in het actief hebben geïnvesteerd.

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen