Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Word jij de volgende Dogecoin-miljonair?

Het jaar 2023 begon fantastisch voor de crypto-industrie, maar inmiddels is de market cap weer onder de psychologische grens van 1 biljoen dollar terechtgekomen. Dogecoin (DOGE) is geen uitzondering op de ellende en is ook behoorlijk teruggevallen van de hoogtepunten van de vorige bullrun. Dat neemt niet weg dat de memecoin mensen in het verleden heel rijk heeft gemaakt en velen hopen voor de toekomst op een herhaling van zetten.

De achtbaanrit van Dogecoin en de tweets van Musk

Dogecoin bereikte in mei 2021 zijn voorlopige all-time high van ongeveer 0,74 dollar per stuk. Dat record bereikte het mede dankzij de tweets van Tesla CEO Elon Musk, die een groot liefhebber van het project is vanwege zijn affiniteit met memes en internetcultuur. Dat uit zich over het algemeen in tweets van dit kaliber:

Bron: Twitter Elon Musk

Nadat de Dogecoin koers in november 2022 weer omhoog schoot, waren er plotseling meer dan 1.000 Dogecoin-miljonairs. Dit aantal is sindsdien echter behoorlijk gedaald tot ongeveer 600 adressen die een saldo van 1 miljoen dollar of meer aan DOGE bezitten. Dit blijkt uit recente data, die op 10 maart 2023 werd opgehaald bij het altijd interessante BitInfoCharts.

Dogecoin-richlist. Bron: BitInfoCharts

Op dit moment gaat Dogecoin over de toonbank voor 0,06495 dollar per stuk en daalde de koers de afgelopen 7 dagen met 14,98 procent. Met die dalingen zijn vrijwel alle winsten die het project vanaf het begin van 2023 boekte tenietgedaan en dreigen er nog meer Doge-miljonairs te verdwijnen.

Van meme tot waardevolle cryptocurrency

Het bijzondere aan Dogecoin is dat het een cryptocurrency is die in 2013 als grap werd gecreëerd door de programmeurs Billy Markus en Jackson Palmer. Inmiddels heeft het project echter een loyale aanhang gekregen en is het een van de meest herkenbare en waardevolle munten op de markt. Het project werkt net als Bitcoin op basis van blockchain-technologie en is ontworpen om snelle, veilige en goedkope transacties mogelijk te maken.

Anders dan Bitcoin heeft Dogecoin geen beperkingen op het totale aanbodd van munten en zijn er op dit moment meer dan 130 miljard in omloop. Bitcoin daarentegen kent een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Transacties binnen het netwerk van Doge worden gevalideerd door een netwerk van computers die we in vakjargon “nodes” noemen.

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?