Bitcoin

Wordt de Bitcoin prijs beïnvloed door miners?

Mike Alfred, mede-oprichter en CEO van Digital Assets Data, vertelde onlangs dat de acties Bitcoin miners veel invloed hebben op de Bitcoin prijs.


Op 18 juni was er sprake van ander gedrag

Alfred zei op 1 julie het volgende: “Het is moeilijk om dit definitief te zeggen, maar het lijkt erop dat de acties van de miners een directe impact hebben op de prijs”. Daar voegde hij aan toe:

“Dit is vooral duidelijk te zien op momenten als de 23e, waar we zagen dat miners 300% meer Bitcoinverkochtendan ze die dag hebben gemined,”

De Rolling MRI (Miner’s Rolling Inventory) statistiek leek sinds de Bitcoin halving aanzienlijk af te nemen. Dit betekent dat miners meer Bitcoin vasthouden dan dat ze minen. Echter, de MRI vloog op 23 juni weer omhoog, wat betekent dat er meer BTC verkocht werd. Dit zou dan ook één van de redenen kunnen zijn voor de neerwaartse prijsactie van de Bitcoin de laatste tijd.

Neerwaartse prijsactie Bitcoin – Bron: Tradingview

Belangrijke indicatoren

We hebben een kleine neerwaartse trend meegemaakt de afgelopen maanden. Na een stijging naar $9.780 op 22 juni, daalde de Bitcoin in de daaropvolgende dagen naar een prijs van $9.085. De crypto analist en Twitter-persoonlijkheid BigCheds vertelde op 2 juli het volgende:

“De Bitcoin is op weg zijn naar een nieuwe test van de dagelijkse MA 200. Na het doorbreken, opnieuw testen en afgewezen worden op de opwaartse trendlijn vanaf de piek van 20 maart, dieptepunten van 10 mei en daarna”

De prijstrend op korte termijn lijkt dan ook bearish te zijn. Echter vertellen verschillende analisten dat wanneer je uitzoomt naar een middellange tot lange termijn alles er een stuk positiever uitziet.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering