Ripple rechtszaak
Ripple

XRP Advocaat John Deaton treedt toe tot LBRY-zaak als Amicus Curiae

Op 14 september 2023 diende advocaat John Deaton, die vele XRP-tokenhouders vertegenwoordigt in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC), officieel zijn kennisgeving van verschijning in als Amicus Curiae in de LBRY-rechtszaak.

Stem in de strijd

Deaton, die veel bekendheid geniet vanwege zijn toewijding aan de bescherming van de rechten van mensen die investeren in cryptocurrency, is zeer actief betrokken bij gerechtelijke processen en gesprekken over de regels rondom cryptocurrency. Hij liet zijn standpunt over zijn recente juridische stappen horen in een bericht op het sociale media platform X, dat vroeger Twitter heette.

“Het maakt niet uit of we winnen, verliezen of dat het gelijkspel wordt; we zullen vechten!” zo verklaarde Deaton.

Naomi Brockwell, die Crypto Law heeft opgericht, slaat de handen ineen met Deaton. Samen willen ze mensen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving rond cryptocurrencies in de VS.

Achtergrond van de zaak

In maart 2021 nam de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) juridische stappen tegen het bedrijf LBRY. Ze beschuldigden het bedrijf ervan dat het de wet had overtreden door LBC-tokens te verkopen zonder de noodzakelijke registratie bij de SEC.

Na een langdurig juridisch gevecht werd er op 11 juli een definitieve uitspraak gedaan waarbij LBRY niet alleen een fikse boete kreeg opgelegd, maar ook werd verboden om in de toekomst deel te nemen aan de niet-geregistreerde aanbiedingen van crypto-activa-effecten.

Maar het bedrijf gaf zich niet gewonnen. Op 7 september ging LBRY in beroep tegen deze beslissing bij het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Eerste Circuit, in een poging de eerdere uitspraak ongedaan te maken en zo de strenge sancties die hen waren opgelegd, te vernietigen.

Implicaties voor de XRP-zaak

De uitspraak in de LBRY-rechtszaak werd gezien als potentieel bepalend voor de rechtszaak rondom XRP. Toch bracht een recente beslissing van de Amerikaanse rechter Analisa Torres op 14 juli 2023 een positieve wending voor Ripple: ze bepaalde dat de verkoop van XRP-tokens aan kleine kopers niet gezien wordt als een effectentransactie.

De crypto-gemeenschap volgt de laatste ontwikkelingen in deze juridische strijd op de voet, met een bijzonder optimistisch oog op de rol van John Deaton in deze zaak. Gezien zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van cryptocurrency-regelgeving, verwachten velen dat hij een krachtige verdediging zal kunnen voeren en de belangen van cryptocurrency-gebruikers goed zal kunnen vertegenwoordigen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand
Oprichter van Ripple Identificeert het Verenigd Koninkrijk als Toekomstig Bolwerk voor Crypto-ondernemingen
Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen