XRP, Ripple
Ripple

XRP behaalt unieke mijlpaal door opmerkelijke koersstijging

De koers van XRP bevond zich lange tijd in een periode van stagnatie. Echter, onlangs doorbrak deze munt deze stilte met een opmerkelijke waardestijging in korte tijd. Op de crypto exchange Coinbase bereikte XRP zelfs een waarde van $0,74, de hoogste notering sinds november 2023.

Deze recente groei markeerde voor XRP een unieke mijlpaal: De munt werd gekroond tot de grootste stijger onder de top 100 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie op 11 maart. Deze plotselinge stijging kwam als een verrassing voor veel investeerders en wakkerde dan ook flink wat discussie aan.

Speculatie omtrent SEC rechtszaak

De plotse stijging van XRP wordt deels toegeschreven aan speculaties rond de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze zaak nadert namelijk een cruciale fase.

Recente documenten van de SEC suggereren een deadline voor hun openingspleidooi op 22 maart 2024. Ripple plant zijn reactie hierop te geven voor 22 april 2024. Vervolgens heeft de SEC tot 6 mei 2024 om hun weerwoord op Ripple’s antwoord in te dienen.

Miljoenenaankoop door whales

Bovendien zijn er signalen dat ‘whales’, ofwel grote investeerders, actief bezig zijn met het verzamelen van de digitale munt XRP. Recentelijk vond er een opvallende transactie plaats waarbij 18,73 miljoen XRP werd overgebracht van de Binance crypto exchange.

Deze transactie viel samen met een prijsbeweging van XRP, waarbij de munt na een aanvankelijke daling een herstel van ongeveer 8,3% liet zien. De overdracht naar het adres “rarG6F”, dat bekend staat om het uitvoeren van dergelijke grote transacties, duidt op mogelijke accumulatieactiviteiten.

Gaat de XRP koers stijgen naar $1,35?

Cryptoanalist Tony Edward, bekend van de Thinking Crypto Podcast, voorspelt een aanzienlijke groei voor de digitale munt richting de $1,35. Dit zou neerkomen op een toename van meer dan 91% ten opzichte van de huidige koers.

Edward ziet de recente positieve trend van Bitcoin (BTC) naar nieuwe hoogtepunten als een belangrijke drijfveer voor de opwaartse beweging van altcoins, waaronder XRP. Hij verwacht dat de verhoogde liquiditeit in Bitcoin zal doorstromen naar kleinere projecten met een lagere marktkapitalisatie, zoals XRP.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt