xrp24sep
Ripple

XRP eerlijke marktwaarde ligt op $4813 volgens het Athey-Mitchnick model

XRP heeft investeerders de afgelopen jaren teleurgesteld. In 2018 bereikte de munt een all-time high van $3,40, maar sindsdien is de koers nooit meer in de buurt van dit niveau gekomen.

Realistische waarde volgens Athey-Mitchnick model

Recentelijk hebben analisten een waardering van XRP uitgevoerd op basis van het Athey-Mitchnick model, een model dat is ontwikkeld door economen Susan Athey en Robert Mitchnick. Dit model geeft inzicht in de potentiële marktwaarde van XRP, ervan uitgaande dat de munt niet wordt beïnvloed door externe factoren, zoals de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens het Athey-Mitchnick model zou de eerlijke marktwaarde van XRP, als het niet beïnvloed wordt door juridische onzekerheden, rond de $4.813 kunnen liggen. Dit is aanzienlijk hoger dan de huidige handelsprijs.

Toepassingen van XRP en toekomstig groeipotentieel

De berekeningen in het model zijn gebaseerd op twee belangrijke toepassingen van XRP: als middel voor grensoverschrijdende betalingen en als opslag van waarde. Het model voorspelt dat tegen 2030 ongeveer 10% van alle wereldwijde transacties via de XRP Ledger (XRPL) zou kunnen verlopen. Daarnaast wordt verwacht dat 10% van de wereldwijde activa in XRP zou kunnen worden opgeslagen.

Dit zou resulteren in een dagelijks transactievolume van $700 miljard en een vraag naar XRP-opslag ter waarde van $53 biljoen in 2030. Door deze toename in adoptie en de afname van het beschikbare aanbod van XRP voor transacties (omdat een groot deel als waardeopslag wordt aangehouden), zou de prijs van de munt exponentieel kunnen stijgen.

XRP staat dus op een kruispunt. Hoewel het de afgelopen jaren niet aan de verwachtingen voldeed, kan het in de toekomst nog een aanzienlijke rol spelen in de wereldwijde financiële markt.

ChatGPT vergelijkt Cardano (ADA) en XRP

In plaats van een economisch model werd onlangs het kunstmatige intelligentie (AI) model ChatGPT gebruikt om Cardano (ADA) en XRP met elkaar te vergelijken. Volgens de AI-chatbot heeft XRP op de korte termijn de betere vooruitzichten. ChatGPT voorspelt een mogelijke koersstijging voor XRP binnen 3 tot 12 maanden, afhankelijk van gunstige marktomstandigheden en regelgeving.

Voor Cardano wordt een herstel moeilijker geacht. De AI verwacht hier groei binnen 6 tot 18 maanden, maar alleen als er technologische doorbraken worden behaald.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten