XRP token, Ripple
Ripple

XRP handelspaar van grote exchanges gehaald, wat betekent dit?

XRP zag over de afgelopen week een stijging van meer dan 13%. Desondanks gebeurde er iets opvallends. De crypto exchange OKX heeft aangekondigd 17 handelsparen, waaronder een XRP/OKB paar te verwijderen van het platform.

Wat is OKB?

OKB is een utility token uitgegeven door de OKX Blockchain Foundation en speelt een essentiële rol binnen het OKX handelsplatform. Hoewel OKB gelieerd is aan OKX, opereert het op de Ethereum (ETH) blockchain. Gebruikers van het platform die OKB bezitten, genieten van diverse voordelen, waaronder handelskortingen en de mogelijkheid tot het genereren van passief inkomen.

Redenen voor het verwijderen van de handelsparen

De primaire drijfveer van OKX om bepaalde handelsparen van hun platform te verwijderen, is het streven naar een geoptimaliseerde handelsomgeving. Paarcombinaties die niet aan de strenge vermeldingscriteria van de exchange voldoen, zoals bijvoorbeeld een lage wekelijkse omzet, zijn geselecteerd voor verwijdering. Hierdoor wil OKX de liquiditeit van de overblijvende handelsparen verhogen en zodoende een vlottere en effectievere handelservaring voor hun gebruikers garanderen.

Om eventuele complicaties voor hun klanten te voorkomen, raadt OKX aan om alle openstaande orders voor de te verwijderen handelsparen tijdig te annuleren. Als klanten dit nalaten, zullen alle betreffende openstaande orders automatisch door het systeem geannuleerd worden, om te voorkomen dat er verwarring of ongemak ontstaat na de delisting.

De verwijderingsprocedure wordt in twee fasen uitgevoerd. Op 27 oktober 2023 wordt de eerste set handelsparen van het platform gehaald, gevolgd door de tweede set op 30 oktober.

Het is belangrijk op te merken dat ondanks het verwijderen van het XRP/OKB paar, OKX blijft andere XRP-handelsparen ondersteunen. Enkele van deze ondersteunde paren zijn XRP/BTC, XRP/USDC, XRP/USDT en XRP/ETH.

Vervolgstappen Ripple rechtszaak

De rechtszaak tegen Ripple is nog steeds gaande, maar er is inmiddels meer duidelijkheid over de te verwachten ontwikkelingen. De rechter heeft de betrokken partijen tot 9 november de tijd gegeven om verschillende onderwerpen, waaronder de voorlopige planning en mogelijke boetes in verband met de verkoop van XRP aan institutionele investeerders, te bespreken. Ripple loopt het risico op een boete die kan oplopen tot $770 miljoen. Tegelijkertijd zijn er gesprekken gaande over een mogelijke schikking, waarvan de uitkomst nog onzeker is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers