Court of Justice of European Union, EU
Ripple

XRP investeerders opgelet: Er staat een nieuwe hoorzitting op de agenda

Op 26 april om 22:30 Nederlandse tijd staat er een nieuwe hoorzitting op de agenda in de rechtszaak tegen Ripple Labs, bekend als Zakinov v. Ripple. Gedurende deze zitting zullen mondelinge argumenten aangaande de certificering van een groep XRP-houders die Ripple aanklagen, besproken worden.

Waar gaat de rechtszaak over?

De rechter heeft 500 plaatsen online beschikbaar gesteld voor het publiek om de hoorzitting bij te wonen. Deze zaak, oorspronkelijk aangespannen in 2020, gaat over aanklager Bradley Sostak, die slechts gedurende een periode van twee weken XRP tokens in zijn bezit had. Sostak verzoekt aangesteld te worden als hoofdaanklager en alle XRP-houders te vertegenwoordigen die de cryptomunt bezaten of verhandelden in de betreffende periode.

De aanklager stelt dat Ripple Labs betrokken was bij een onwettige uitgifte van XRP-tokens als effecten, wat investeerders financiële schade opleverde.

In een gerelateerde ontwikkeling heeft advocaat John E. Deaton namens meer dan 75.000 XRP-houders een verzoek ingediend om toestemming voor het indienen van een amicusbrief. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat hun stem wordt gehoord in de rechtbank, omdat zij geloven dat de uitkomst van de zaak een aanzienlijke impact kan hebben op hun bezittingen.

De rechtbank moet nog een uitspraak doen over Deatons verzoek. De uitslag van deze hoorzitting kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken met betrekking tot cryptocurrency-bedrijven en de behandeling van hun digitale activa.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins