Ripple Nieuws

XRP investeerders opgelet: Er staat een nieuwe hoorzitting op de agenda

Op 26 april om 22:30 Nederlandse tijd staat er een nieuwe hoorzitting op de agenda in de rechtszaak tegen Ripple Labs, bekend als Zakinov v. Ripple. Gedurende deze zitting zullen mondelinge argumenten aangaande de certificering van een groep XRP-houders die Ripple aanklagen, besproken worden.

Waar gaat de rechtszaak over?

De rechter heeft 500 plaatsen online beschikbaar gesteld voor het publiek om de hoorzitting bij te wonen. Deze zaak, oorspronkelijk aangespannen in 2020, gaat over aanklager Bradley Sostak, die slechts gedurende een periode van twee weken XRP tokens in zijn bezit had. Sostak verzoekt aangesteld te worden als hoofdaanklager en alle XRP-houders te vertegenwoordigen die de cryptomunt bezaten of verhandelden in de betreffende periode.

De aanklager stelt dat Ripple Labs betrokken was bij een onwettige uitgifte van XRP-tokens als effecten, wat investeerders financiële schade opleverde.

In een gerelateerde ontwikkeling heeft advocaat John E. Deaton namens meer dan 75.000 XRP-houders een verzoek ingediend om toestemming voor het indienen van een amicusbrief. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat hun stem wordt gehoord in de rechtbank, omdat zij geloven dat de uitkomst van de zaak een aanzienlijke impact kan hebben op hun bezittingen.

De rechtbank moet nog een uitspraak doen over Deatons verzoek. De uitslag van deze hoorzitting kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken met betrekking tot cryptocurrency-bedrijven en de behandeling van hun digitale activa.

Ripple nieuws

Hinman-documenten: Dit is waarom 13 juni Cruciaal wordt voor Ripple
XRP naar 1 dollar? Crypto analist voorspelt
Gaat Ripple op 14 juni Schikken met de SEC?
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet