XRP, Ripple
Ripple

XRP koers op weg naar $1? Crypto analisten verwachten sterke stijging

De prijs van XRP is de afgelopen dagen gestaag gestegen en bevindt zich in een bullish trend. Hoewel de exacte koers kan fluctueren, blijven analisten optimistisch over het verdere verloop. Sommigen voorspellen dat XRP zelfs de grens van $1 kan bereiken, wat een bijna verdubbeling zou zijn van de huidige waarde.

Dit optimisme wordt gevoed door gunstige macro-economische factoren en de toenemende hoop op de lancering van een XRP Spot Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse beurs.

Herstel na recente koersdaling

Na een bearish periode eind september lijkt XRP zich te herstellen en klaar te zijn voor een nieuwe bull run. De XRP koers daalde destijds van boven $0,65 naar een dieptepunt van rond de $0,52. Ondanks de onzekerheid die het hoger beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met zich meebracht, blijft de XRP-prijs zich positief ontwikkelen. Beleggers blijven optimistisch, met name door de vooruitzichten op een mogelijke XRP ETF.

De potentiële impact van een XRP ETF

De lancering van een XRP ETF lijkt steeds dichterbij te komen, vooral gezien het succes van Ethereum (ETH) dat enkele maanden geleden zijn eigen fondsen op de Amerikaanse beurs zag verschijnen.

Analisten verwachten dat de goedkeuring van een XRP ETF miljarden dollars aan institutioneel kapitaal zou kunnen aantrekken. Dit zou de prijs van XRP een aanzienlijke boost kunnen geven, vergelijkbaar met de stijging die Bitcoin (BTC) eerder dit jaar doormaakte na de introductie van een ETF.

Verwachtingen voor de XRP koers

Volgens analisten kan de goedkeuring van een XRP ETF de koers opdrijven tot het belangrijke niveau van $1, wat zou neerkomen op een stijging van ongeveer 81% ten opzichte van de huidige prijs. Als de altcoin erin slaagt om deze grens te doorbreken, zou dit voor het eerst in bijna drie jaar zijn.

Hoewel XRP nog ver verwijderd is van zijn all-time high van $3,40, kan de komst van een ETF een doorbraak betekenen. Toch waarschuwen experts dat het hoger beroep van de SEC tegen Ripple Labs in het komende jaar voor druk op de prijs kan zorgen en de opwaartse trend kan beperken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

SEC’s beroep tegen Ripple betwist niet de status van XRP als geen effect
Ripple vs. SEC: Hoger beroep kan juridische strijd tot 2025 verlengen
Russische Centrale Bank benoemt Ripple en XRP als sleutelspelers in internationale betalingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk