Ripple, xrp
Ripple

XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’

De prijs van XRP, de cryptomunt van Ripple, is de afgelopen dagen uit het niets met bijna 40% de lucht in geschoten. Terwijl investeerders zich afvragen wat de spectaculaire stijging heeft veroorzaakt, neemt tevens de speculatie toe over het verdere prijsverloop. Analisten lijken met de dag meer bullish te worden, en anticiperen nog veel meer vuurwerk.

XRP steelt de show

XRP is al dagen een van de best presterende cryptomunten uit de top 100. Gelijktijdig met Bitcoin (BTC) is XRP sinds afgelopen weekend bezig aan een opwaartse beweging, maar dan in een veel sneller tempo. Op zaterdag bevond de XRP koers zich rond de $0,45, maar inmiddels staat deze zo’n 38% hoger rond de $0,62.

De laatste keer dat XRP boven de $0,60 stond, was in april van dit jaar. De koersexplosie heeft het bullish sentiment binnen de XRP-gemeenschap nieuw leven ingeblazen, waardoor investeerders weer voorzichtig naar hogere prijzen durven te kijken.

Crypto-analysebureau Santiment erkent het teruggekeerde optimisme. In een nieuw bericht op socialmediaplatform X schrijft het bedrijf dat het sentiment onder handelaren de prijsactie van XRP volgt. ‘’Nu XRP deze week is opgedoken, zijn er bullish narratieven losgebarsten,’’ zo valt er te lezen.

De XRP koers heeft al jarenlang te leiden onder de meeslepende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Sinds 2017 beweegt de koers al in een neerwaartse driehoek gekenmerkt door steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten. Volgens de crypto analist Crypto Michael zouden we ons nu weleens aan de vooravond van een ‘’historische uitbraak’’ uit dit handelspatroon bevinden.

De vorige cyclus was de XRP koers niet in staat om zijn all-time high uit januari 2018 te overtreffen. Crypto-analist Amonyx uit op socialmediaplatform X zijn vertrouwen dat XRP dit keer wel een nieuw prijsrecord zal vestigen. Hij lijkt niet de enige te zijn met deze overtuiging. Het sentiment onder XRP-houders heeft een duidelijke verschuiving gemaakt de afgelopen dagen.

XRP-analist Dark Defender wijst zijn meer dan 100 duizend X-volgers op de volgende sterke weerstand rond $0,66. Wanneer de koers boven dit level stijgt, kunnen we volgens de expert ‘’meerdere god candles verwachten die de weg openen naar de stairway to heaven’’.

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak?

Met de koersexplosie van de afgelopen dagen vermoedt men al snel dat nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak  hieraan ten grondslag liggen. Dit is dit keer echter niet het geval.

Gisteren kon je in het Ripple nieuws al lezen de koersstijging deels lijkt te zijn veroorzaakt door de enorme uitstroom van tokens vanuit cryptobeurzen. Whales hebben voor miljoenen dollars aan XRP naar eigen wallets gestuurd, wat hun vertrouwen in de langetermijnpotentie van de munt onderstreept.

Wat betreft de rechtszaak wordt er momenteel volop gespeculeerd of deze wellicht deze week tot einde komt. Voormalig SEC-advocaat Marc Fagel heeft gisteren echter geruchten ontkracht dat er schikkingsgesprekken aan de gang zijn tussen de toezichthouder en Ripple.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?