Ripple, xrp
Ripple

XRP Koers stijgt fors – Wat kunnen we deze week verwachten?

De prijs van XRP heeft de afgelopen week een indrukwekkende stijging van 20% laten zien, wat de crypto-wereld verraste. De XRP koers steeg dit weekend onverwachts tot boven de $0,56, een aanzienlijke stijging die de 50 EMA, de 100 EMA en de 200 EMA heeft overschreden.

Het bereiken van deze belangrijke technische niveaus duidt op sterke koopdruk en toont aan dat investeerders hernieuwd vertrouwen hebben in XRP.

Ook is het aantal XRP-transacties aanzienlijk gestegen. Het aantal transactietransfers nam toe van 1,47 miljoen naar 2,55 miljoen. Dit is een positief teken en laat zien dat er verhoogde activiteit is op het XRP-netwerk, wat bijdraagt aan de recente prijsstijging.

Deze ontwikkelingen markeren een cruciaal moment voor de toekomst van XRP en suggereren dat de positieve trend wellicht nog even aanhoudt. De hernieuwde interesse en het vertrouwen van investeerders, gecombineerd met de toegenomen netwerkactiviteit, zijn sterke indicatoren voor de mogelijke verdere groei van XRP.

Eindigt de Ripple rechtszaak deze maand?

Op 13 juli, precies een jaar geleden, deed rechter Torres een belangrijke uitspraak waarin werd vastgesteld dat XRP geen effect is. Dit betekende een mijlpaal voor zowel Ripple als de regulering van cryptocurrency.

Bijna vier jaar lang is Ripple verwikkeld geweest in een juridische strijd met de SEC, die Ripple beschuldigde van het uitvoeren van een niet-geregistreerde effectenaanbieding via de verkoop van XRP. De uitkomst van deze spraakmakende zaak kan grote gevolgen hebben voor de hele cryptocurrency-industrie. Hoewel de exacte datum van het langverwachte vonnis nog onbekend is, speculeren sommigen dat het eind juli zou kunnen plaatsvinden.

Er doen geruchten de ronde dat de recente prijsstijging te danken is aan het feit dat de beslissing al in het voordeel van Ripple is genomen.

XRP prijsvoorspelling

De prijs van XRP ligt momenteel rond de $0,53. Er is een kans dat de munt een milde correctie zal ondergaan, waarna deze weer flink kan stijgen en het $0,60-niveau zal testen. Als de XRP-prijs boven dit niveau weet te komen, zal de bull run doorgaan. De RSI-index staat momenteel op 63, wat voldoende ruimte biedt voor groei deze week.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Optimisme voor XRP: Analist ziet vergelijkbaar groeipotentieel als Tesla in 2010
Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Staat Ripple (XRP) op het punt van een explosieve uitbraak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen