XRP, Ripple
Ripple

XRP koersanalyse: Kan Ripple de cruciale $0,60 weerstand verslaan?

Ripple (XRP) is een van de populairste altcoins onder onze lezers. De afgelopen jaren heeft XRP echter teleurstellend gepresteerd in vergelijking met andere altcoins. Toch is de kans groot dat daar binnenkort verandering in komt, aangezien de koers zich mogelijk opmaakt voor een nieuwe stijging. In dit artikel bekijken we wat we in de komende tijd kunnen verwachten van de XRP-koers.

Weerstandsniveau van $0,60

Vanwege de langdurige rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de XRP-koers de afgelopen jaren tegenvallende resultaten laten zien. Maar dat betekent zeker niet dat de koers van XRP saai is geweest. Integendeel, er gebeurt veel wanneer we uitzoomen naar de wekelijkse grafiek.

De $0,60 lijn op de de wekelijkse grafiek

Op de bovenstaande grafiek is het horizontale niveau van $0,60 meteen duidelijk zichtbaar. Dit niveau speelt al sinds 2018 een cruciale rol en fungeert als een historisch weerstandsniveau, zoals te zien is in de bovenstaande grafiek. Met uitzondering van de bullmarkt in 2021 is het XRP niet gelukt om dit niveau als steun te testen.

Vorig jaar en dit jaar slaagde XRP er een paar keer in om boven dit niveau te komen, maar de koers zakte vervolgens telkens weer terug onder de $0,60. Op dit moment bevindt de koers zich net onder dit niveau, rond de $0,58.

Driehoekpatroon op de wekelijkse grafiek

Naast de belangrijke $0,60-lijn is er nog een ander opvallend patroon zichtbaar op de wekelijkse grafiek: een symmetrisch driehoekpatroon. Al meer dan twee jaar beweegt de koers zich binnen dit patroon.

De diagonale neerwaartse trendlijn fungeert als weerstand, terwijl de opwaartse trendlijn als consistent steunniveau heeft gediend. De ruimte voor XRP wordt echter steeds kleiner, waardoor we de komende weken een volatiele uitbraak uit dit patroon kunnen verwachten. De vraag is: gaat de koers naar boven of naar beneden?

Laten we beide scenario’s bekijken.

Negatief scenario

In het negatieve scenario breekt de koers naar beneden uit het driehoekpatroon. In dat geval ligt het technische koersdoel rond de $0,30, wat de ondergrens van het patroon vormt.

Positief scenario

De andere mogelijkheid is een uitbraak naar boven. Als dat gebeurt, zal XRP tegelijkertijd het eerder genoemde niveau van $0,60 doorbreken. Het eerste koersdoel ligt dan rond de $0,93, wat overeenkomt met de piek van juli vorig jaar. Dit zou een stijging van ongeveer 60% betekenen.

Conclusie

De komende weken worden cruciaal voor XRP. Een ideaal instapmoment zou zijn wanneer de koers het niveau van $0,60 doorbreekt en vervolgens opnieuw test als steun op de wekelijkse grafiek. Dit zou waarschijnlijk ook samenvallen met een uitbraak en een hertest van het driehoekpatroon. We zullen moeten afwachten welke richting de koers opgaat, maar de ontwikkelingen zijn zeker het volgen waard.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

5 redenen waarom XRP binnenkort kan exploderen, volgens analist Levi Rietveld
SWIFT onderzoekt blockchaintechnologie: XRP als mogelijke afwikkelingsvaluta
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen