Afbeelding van een smartphone met de ChatGPT-interface open, met het OpenAI-logo op de achtergrond, die de populariteit van AI-chatbots illustreert.
Cardano, Ripple

XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?

De cryptowereld blijft zich razendsnel ontwikkelen, met nieuwe technologieën en trends die de markt in beweging houden. Twee van de meest besproken munten zijn XRP en Cardano. Beide cryptomunten hebben een sterke aanhang en worden gezien als veelbelovende projecten voor de toekomst. Maar welke van de twee biedt de beste vooruitzichten?

In dit artikel bespreken we de verwachtingen van ChatGPT en onderzoeken we welke munt volgens de AI de beste kans heeft om in waarde te stijgen.

Een zware periode voor zowel XRP als ADA

Beide cryptomunten hebben de afgelopen tijd flink te lijden gehad. XRP staat momenteel rond de $0,53, een daling van 15% ten opzichte van een maand geleden en zelfs 85% onder zijn recordhoogte van $3,84 uit 2018.

Ook voor Cardano ziet het er niet veel rooskleuriger uit. De koers van ADA bevindt zich nu rond de $0,33, wat 5% lager is dan een maand geleden en meer dan 89% onder zijn all time high van $3,10 uit 2021.

Deze tegenvallende prestaties hebben geleid tot een aanzienlijke daling in marktkapitalisatie voor beide projecten, waarbij Cardano zelfs uit de top 10 van grootste cryptocurrencies is verdwenen.

Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?

Volgens ChatGPT heeft XRP op de korte termijn potentieel om beter te presteren, met de verwachting dat de koers binnen 3 tot 12 maanden aanzienlijk kan stijgen, mits de marktomstandigheden en regelgeving in het voordeel van de munt uitpakken. De AI voorziet voor XRP een snelle stijging, ondersteund door relatief gunstige vooruitzichten en marktontwikkelingen.

Voor Cardano (ADA) wordt het herstel daarentegen als uitdagender beschouwd, met de verwachting dat de koers pas over 6 tot 18 maanden significante groei zal vertonen, en dat ook alleen als er belangrijke technologische doorbraken worden bereikt.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt