ripple xrp
Ripple

XRP-prijs kan tijdens volgende bull run makkelijk $20 doorbreken, voorspelt crypto-analist

De prijs van XRP zou in een aankomende bull run eenvoudig het niveau van $20 kunnen bereiken, aldus crypto-YouTuber ModernInvest in een van zijn recente video’s.

Een stijging boven dit niveau zou neerkomen op een bijna 40-voudige prijsstijging, een historische mijlpaal voor XRP. De altcoin heeft sinds januari 2018 zijn all-time high van $3,40 nog steeds niet weten te doorbreken.

‘XRP is klaar voor gigantische prijsstijging’

ModernInvest stelt dat het onwaarschijnlijk is dat XRP onder de $20 blijft hangen en baseert zijn voorspelling op verschillende fundamentele factoren. Een belangrijke drijfveer is de verwachte toename van het aantal transacties op het netwerk, mede door de komst van Ripple’s eigen stablecoin (RLUSD).

Deze nieuwe stablecoin wordt in Q4 van dit jaar verwacht op zowel het XRP Ledger (XRPL) als het Ethereum (ETH) ecosysteem. Met de introductie van RLUSD zou het netwerk miljoenen nieuwe gebruikers kunnen aantrekken, wat de vraag naar XRP zou verhogen en de prijs verder zou kunnen doen stijgen.

Burning-mechanisme versterkt XRP-koers

ModernInvest wijst daarnaast op het burn-mechanisme van XRP als een andere bullish factor. Bij elke transactie op het netwerk wordt een klein aantal XRP-tokens verbrand. Tot nu toe zijn er bijna 13 miljoen tokens vernietigd, wat een positief effect kan hebben op de waarde van XRP. Naar verwachting zal het aantal verbrande munten toenemen naarmate het netwerk meer transacties verwerkt, wat de prijs van XRP verder kan opdrijven.

Grayscale XRP Trust kan prijsschommelingen versterken

Een derde factor die ModernInvest aanhaalt, is de lancering van de Grayscale XRP Trust. Dit fonds biedt vooral institutionele beleggers de mogelijkheid om in XRP te investeren. Momenteel heeft het fonds bijna $2 miljoen aan kapitaal aangetrokken. Verdere investeringen in het fonds zouden een belangrijke rol kunnen spelen in het opdrijven van de XRP-prijs en een mogelijke rally richting de $20.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Max Keiser bekritiseert Ripple: ‘Er gaat nooit een grote XRP-prijsstijging plaatsvinden’
BitBoy voorspelt bullish toekomst voor XRP: ETF en IPO kunnen koers doen exploderen
SEC-beroep lijkt adoptie van XRP door BRICS en Japan niet te remmen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk