XRP koers stijgt
Ripple

XRP schiet plotseling omhoog naar $22,54 op Coinbase, wat is er aan de hand?

Er is iets opvallends gebeurd op de cryptobeurs Coinbase, wat de aandacht van veel XRP-investeerders heeft getrokken.

Op 18 augustus deelde twitteraar ‘RippleLord’ een bericht over een onverwachte en gigantische prijsstijging van XRP op het Coinbase-platform. Volgens de gedeelde afbeelding schoot de prijs van XRP plotseling omhoog met maar liefst 5600 procent, tot $22,54.

Dit is natuurlijk een enorme stijging vergeleken met de werkelijke marktprijs, die onder de $0,6 ligt. Kort daarna keerde de prijs weer terug naar zijn ‘normale’ niveau. Dit roept bij iedereen de vraag op: Wat is hier gebeurd?

Wat heeft de kortstondige prijsstijging veroorzaakt?

Veel mensen speculeren over wat de enorme prijsstijging van XRP op Coinbase heeft veroorzaakt. De meeste gebruikers geloven echter dat het simpelweg een technische storing was, zonder enige geheime agenda of iets dergelijks. Een gebruiker verklaarde: “Storingen zijn gewoon storingen. Niets te maken met een geheime agenda.”

Hoewel sommigen de storing afdoen als onbelangrijk, zien anderen het juist als een aanwijzing dat er iets groots op komst is voor XRP. “Ik denk dat we dichtbij zijn,” merkte een gebruiker op, verwijzend naar de overtuiging binnen de gemeenschap dat XRP op het punt staat een grote prijsuitbraak te maken.

Toch waren de meeste gebruikers niet overtuigd. Misschien wel de meest verstandige opmerking was: “Dit alles is speculatie, samenzwering en manipulatie,” en suggereerde dat de stijging niet serieus moet worden genomen en enkel bedoeld was om ongegronde speculatie over de toekomst van XRP aan te wakkeren.

Optimisme rond XRP

Deze storing vond plaats tijdens een belangrijke periode voor Ripple en XRP. Onlangs behaalde Ripple een belangrijke juridische overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat heeft geleid tot een groeiend optimisme over de toekomst van XRP.

Veel mensen denken dat deze overwinning de weg zou kunnen effenen voor een bredere acceptatie van XRP door financiële instellingen. Deze ontwikkeling heeft waarschijnlijk het optimisme binnen de gemeenschap aangewakkerd na de prijsstoring. Desondanks wordt XRP nog steeds verhandeld tegen $0,5707.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

Whales blijven XRP kopen: Accumulatie richting recordhoogtes
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom