Ripple, xrp
Binance, Ripple

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie

XRP staat er de afgelopen tijd goed voor. Dusdanig zelfs dat het project concurrent Binance Coin (BNB) voorbij wist te streven op basis van marktkapitalisatie. De crypto bereikte vandaag een waardering van $36,5 miljard, terwijl BNB op $36,3 miljard gewaardeerd staat.

De recente sterke prestatie van XRP ten opzichte van BNB kan mogelijk worden toegeschreven aan de verschillende juridische situaties waarin de bedrijven achter deze twee tokens zich bevinden. Stuart Alderoty, de advocaat van Ripple, heeft onlangs de unieke status van XRP in de Verenigde Staten benadrukt. Na een gerechtelijke uitspraak heeft XRP als enige cryptocurrency de classificatie gekregen dat het geen effect (security) is. Deze juridische status onderscheidt XRP van de meeste andere digitale tokens, zoals BNB, en kan een belangrijke rol spelen in de recente groei van XRP.

Binance in crisis

Anders dan Ripple, ervaart Binance Coin moeilijkheden nadat de bijbehorende crypto-exchange, Binance, recentelijk met een aanzienlijke boete geconfronteerd werd. De CEO, Changpeng Zhao, zag zich genoodzaakt af te treden en staat mogelijk voor een gevangenisstraf.

Momenteel is Zhao nog op vrije voeten, onder een borgsom van $175 miljoen. De rechter heeft hem toegestaan binnen de VS te reizen en familiebezoek te ontvangen. Deze ontwikkelingen markeren een cruciaal moment voor zowel Binance als de gehele cryptosector.

XRP’s Golden Cross patroon

Volgens de analist JD is het niet raar dat XRP de Binance Coin heeft overtroffen. Zijn analyse suggereert zelfs een mogelijke stijging van XRP tot wel $14.

Deze optimistische prognose vindt steun in de vorming van een ‘golden cross’ patroon op de 4-daagse grafiek van XRP. In het verleden, zoals in 2017 en 2020, resulteerden vergelijkbare patronen in aanzienlijke koersstijgingen van respectievelijk 700% en 1.000%.

Deze eerdere gebeurtenissen onderstrepen de betekenis van het ‘golden cross’ patroon als een potentieel positief teken voor toekomstige prijsbewegingen van XRP.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt