Ripple, xrp
Ripple

XRP whales blijven kopen nu Ripple naar de beurs wilt gaan

De Ripple prijs bevindt zich in een neerwaartse spiraal, maar dat weerhoudt grote investeerders niet massaal XRP tokens te kopen.

Prijscrash van XRP

Ripple werd getroffen door een rechtszaak die aangespannen werd door de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit, in combinatie met een slecht presterende cryptomarkt, heeft ervoor gezorgd dat de Ripple koers sinds vorig jaar met ongeveer 80% is gedaald.

De XRP prijs ligt op het moment van schrijven rond de $0,399. Dit niveau kan als gevaarlijk worden omschreven, aangezien de prijs van de munt nog altijd onder de meerjarige ondersteuning van de $0,40 ligt. Toch hebben veel investeerders vertrouwen in de munt. Volgens hen kan de XRP prijs zomaar flink gaan stijgen.

Volgens Santiment hebben XRP whales de laatste tijd opvallend veel XRP tokens gekocht. Het analyse bedrijf schreef in een tweet:

XRP whales met tussen de 1 en 10 miljoen XRP tokens hebben de afgelopen tijd veel tokens gekocht en bezitten nu hun hoogste percentage van de voorraad in 2 maanden tijd.

Een slecht jaar, maar er is hoop

De afgelopen twee jaar heeft het Ripple team voornamelijk producten gebouwd die gericht zijn op het verbeteren van het netwerk op de lange termijn. Daarbij promoot het team hun eerste grensoverschrijdende betalingsproducten. In het eerste kwartaal van 2022 bedroeg het volume van Ripple’s grensoverschrijdende betalingsproduct $8 miljard. Het eerste jaar bedroeg het volume slechts slechts $1 miljard.

In een interview met CNBC hintte de CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse, op een plan van het bedrijf om naar de beurs te gaan. Dit willen ze doen zodra de rechtszaak met de SEC tot een einde komt.

Als dit gebeurt, zou de XRP prijs flink kunnen stijgen. Zeker als grote Amerikaanse exchanges de token weer toe zullen voegen aan hun platform.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?