ftx crypto
Exchange, Regulatie

YouTube- en NFL-sterren bereiken schikking in FTX class action-rechtszaak

Trevor Lawrence, de quarterback van de National Football League (NFL), heeft naar verluidt een rechtszaak geschikt met YouTube-influencers Kevin Paffrath en Tom Nash.

De zaak draaide om vermeende onvoldoende openbaarmaking van compensatie in hun promotieactiviteiten voor de voormalige cryptocurrency-exchange FTX, die inmiddels niet meer bestaat.

3 individuen zijn akkoord gegaan met voorstel

Op basis van een Bloomberg-rapport van 16 september zijn de 3 opmerkelijke individuen naar verluidt akkoord gegaan met voorgestelde overeenkomsten in de lopende class-action-rechtszaak; echter, de specifieke schikkingsvoorwaarden zijn niet openbaar gemaakt.

Het schijnt dat Lawrence, Paffrath en Nash, bekende persoonlijkheden en influencers die betrokken zijn bij de juridische procedure, naar verluidt de eersten zijn die tot een schikking zijn gekomen.

Andere opmerkelijke figuren die betrokken zijn bij de class-action-rechtszaak zijn onder meer Tom Brady, Gisele Bündchen, Kevin O’Leary, Shaquille O’Neal, Naomi Osaka en David Ortiz.

Ondertussen behoren Paffrath en Nash tot de acht YouTubers die beschuldigd worden van het niet openbaar maken van ontvangen compensatie. De overige zes betrokken YouTubers zijn Graham Stephan, Andrei Jikh, Jaspreet Singh, Brian Jung, Jeremy Lefebvre en Erika Kullberg.

Het talentmanagementbedrijf dat verantwoordelijk was voor de promotie van FTX, Creators Agency, wordt ook genoemd in de lopende rechtszaak.

Terugkrijgen van geld van atleten en sportteams

Op 11 september kwam naar voren in een juridische procedure dat FTX zich buigt over de mogelijkheden om de miljoenen dollars terug te vorderen die het heeft uitgekeerd aan bekende atleten en sportteams die de cryptocurrency-exchange hebben gepromoot voordat deze in november 2022 failliet ging.

Volgens de juridische documenten heeft Trevor Lawrence een bedrag van $205.555 ontvangen, terwijl Shaquille O’Neal naar verluidt ongeveer $750.000 heeft gekregen. De hoogste vergoeding op de lijst was echter voor Kevin O’Leary, met een bedrag van $2.348.338.

Op 15 maart werd aanvankelijk een class-action-rechtszaak ingediend, waarin werd beweerd dat de influencers de ware aard van hun promotieactiviteiten voor FTX niet voldoende hadden onthuld. In plaats van inhoud die voortkwam uit oprechte interesse, beweerde de zaak dat deze activiteiten eigenlijk betaalde promotie waren:

Ondanks royale betalingen van FTX om hun merk te bevorderen en hun volgers aan te moedigen om te investeren, hebben de gedaagden de aard en omvang van hun sponsoring en/of goedkeuringscontracten, betalingen en vergoedingen niet openbaar gemaakt, en zij hebben ook nagelaten (indien aanwezig) behoorlijke due diligence uit te voeren.

Regulatie nieuws

Crypto.com daagt Amerikaanse SEC voor de rechter: “Ongeoorloofde regulering moet stoppen”
Amerikaanse Regering neemt maatregelen tegen Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus
Donald Trump leidt peilingen onder cryptogokkers, Elon Musk reageert
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk