Ethereum, eth
Ethereum

Zeldzaam bullish signaal voor Ethereum duikt voor het eerst sinds 2018 weer op

De Ethereum koers bereikte op 12 oktober de koers van 1.521 dollar, wat het laagste niveau in ruim 200 dagen markeerde. Inmiddels is Ethereum weer wat opgekrabbeld, maar van een echt herstel is nog geen sprake. Bitcoin blijft op dit moment in ieder geval nog uitlopen op de nummer twee van de markt.

Ondanks deze negatieve trend voor Ethereum begint de Relative Strength Index (RSI) juist bullish signalen af te geven.

Dagelijkse RSI is bullish

De dagelijkse RSI voor Ethereum geeft op dit moment een signaal af dat we sinds het jaar 2015 niet meer zagen. Het is inmiddels dus vijf jaar (!) geleden dat we dit voor de laatste keer zagen. We hebben het dan natuurlijk over de bullish divergentie die we momenteel zien voor Ethereum.

Daarvan is sprake als het momentum van de RSI toeneemt, terwijl de koers daalt; dat kunnen we zien in de onderstaande grafiek.

Ethereum grafiek

Over het algemeen is dat een bullish signaal voor de koers. Inmiddels is er alweer bijna sprake van een RSI van 50, terwijl deze in augustus nog een dieptepunt van 18 bereikte. De RSI is een indicator die handelaren gebruiken om het momentum van een financiële asset te bepalen.

In het geval van Ethereum is dat op dit moment nog neerwaarts, maar dat kan snel veranderen.

Zeldzaam signaal

Om erachter te komen hoe zeldzaam dit signaal is moeten we de geschiedenis van Ethereum induiken. Als we dat doen komen we er al snel achter dat de score van 18 voor de RSI het laagste niveau is sinds december 2018.

ETH zeldzaam signaal

Dat betekent dat Ethereum op dat moment gigantisch oververkocht was en dat er dus een significante kans op stijgingen is. Oververkocht wil in feite zeggen dat er geen verkopers meer over zijn, waardoor de koopdruk de overhand kan nemen.

De RSI daalde niet eens tot dit niveau tijdens de COVID-19 crash van maart 2020. Destijds kwam de dagelijkse RSI net onder de 25 te liggen; terwijl de koers een gigantische klap omlaag maakte.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Deze verbetering moet Ethereum 50% sneller maken
Bitcoin ETF’s verliezen opnieuw fortuin, maar Ethereum ETF’s groeien
Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk