Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Bitcoin

Zo willen Bitcoin miners de komende jaren overleven: Strategieën na de halving

Op de Bitcoin Conferentie in Nashville waren bekende figuren zoals Donald Trump, Michael Saylor, en Edward Snowden aanwezig, evenals vertegenwoordigers van Bitcoin-mining bedrijven.

Tijdens de conferentie bespraken zij hoe ze zich zullen aanpassen na de recente Bitcoin halving in april. Deze halving dwingt miners om creatief te zijn en nieuwe strategieën te verkennen om winstgevend te blijven.

De toekomst van Bitcoin Mining

Tijdens de conferentie werden verschillende strategieën uitgebreid besproken. Sommige miners zien de uitdagende periode na de halving als een kans om uit te breiden of zelfs concurrenten over te nemen. Zo is Riot Platforms uit Colorado actief bezig met overnames om hun marktpositie te versterken. Vorige week namen zij Block Mining over, nadat een eerdere poging om Bitfarms over te nemen door middel van een agressieve aandelenopkoop was mislukt.

Andere bedrijven richten zich op diversificatie. Bitdeer, bijvoorbeeld, onderzoekt nieuwe manieren om inkomsten te genereren, waaronder het geschikt maken van hun datacenters voor AI- en HPC-diensten. Deze aanpak kan hen helpen minder afhankelijk te worden van alleen Bitcoin mining. De CEO van Bitdeer lichtte hun plannen toe:

“We bevinden ons nog in de evaluatiefase. We hebben consultants ingehuurd die ervaring hebben met het opzetten van datacenters en zij zullen elke locatie evalueren voor gebruik als AI- of HPC-datacenter.”

Marathon Digital’s unieke strategie: Bitcoin accumulatie

Marathon Digital, de grootste Bitcoin miner, kiest voor een andere strategie door Bitcoin op te kopen in plaats van te verkopen. Afgelopen donderdag kondigde het bedrijf aan voorlopig geen Bitcoin meer te zullen verkopen en kocht het onlangs voor $100 miljoen aan Bitcoin bij.

Een woordvoerder van Marathon benadrukte dat het bedrijf zich richt op zichzelf, in plaats van zich op concurrenten te focussen, wat wellicht een subtiele sneer naar Riot Platforms was.

Marathon heeft inmiddels 20.000 Bitcoin op de balans staan, met een waarde van ongeveer $1,3 miljard. Daarmee is Marathon, na Michael Saylor’s MicroStrategy, de grootste publieke Bitcoin-bezitter ter wereld. “We zijn de op één na grootste houder van de munt van alle beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Ik denk dat dit onze toewijding aan het activum en ons geloof in de langetermijngroei ervan laat zien,” aldus de woordvoerder.

De Bitcoin conferentie gaf een interessant kijkje in de huidige situatie en de toekomst van de Bitcoin mining industrie. Na hevige wateren van de Bitcoin halving lijken te zijn gekalmeerd positioneren de sterkste partijen in de industrie zich elk op hun eigen manier voor de komende jaren. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’