Google
Bitcoin

Zoekvolume Bitcoin bereikt jaarlijks dieptepunt: waarom blijft de belangstelling achter?

Het zoekvolume voor Bitcoin op Google heeft volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju een nieuw jaarlijks dieptepunt bereikt. Dit is opvallend, aangezien Bitcoin zich dit jaar in het langste traject van zijwaartse handel ooit bevindt, juist tijdens een halveringsjaar. In eerdere halveringsjaren zorgden deze gebeurtenissen doorgaans voor meer activiteit en volatiliteit in de markt.

Na het bereiken van een recordhoogte van ongeveer $74.000 in maart, is het de grootste cryptocurrency tot nu toe niet gelukt om een significante stijging te realiseren.

Het halveringsevenement in april gaf tijdelijk een piek in zoekinteresse, maar sindsdien ontbreekt het aan nieuwe impulsen die de publieke belangstelling opnieuw hebben aangewakkerd.

Bitcoin blijft zijwaarts bewegen

De volatiliteit van Bitcoin was zichtbaar, vooral toen de koers in augustus onder de $51.000 zakte. Toch lijkt dit niet genoeg te zijn geweest om het bredere publiek weer te interesseren. Volgens DonAlt, een populaire pseudonieme cryptohandelaar, zou Bitcoin eindelijk kunnen ontsnappen aan de “eindeloze zijwaartse beweging” als het erin slaagt om het kritieke niveau van $65.000 terug te winnen. Dit niveau wordt door veel handelaren gezien als de sleutel voor een nieuwe opwaartse trend.

Op dit moment is de prijs van Bitcoin ongeveer 15% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte. Zonder grote koersbewegingen of opvallende nieuwsberichten blijft de interesse vanuit het grote publiek laag. De langzame beweging van de koers en het uitblijven van opvallende gebeurtenissen maken dat veel investeerders hun aandacht verleggen naar andere activa.

Meme-cryptocurrencies trekken de aandacht

Terwijl de zoekinteresse in Bitcoin afneemt, is er juist een groeiende aandacht voor meme-cryptocurrencies. Volgens verwachtingen zal het zoekvolume naar deze munten deze week een nieuw record bereiken. Ondanks dat veel van de bekende meme-coins zoals Dogecoin ver onder hun recordhoogtes liggen, blijven sommige nieuwe coins enthousiasme opwekken binnen de cryptogemeenschap.

De opkomst van meme-cryptocurrencies, die vaak hoge volatiliteit en speculatieve winsten bieden, trekt vooral een jonger publiek aan. De aandacht lijkt zich te verplaatsen van Bitcoin naar deze meer speelse en speculatieve munten, wat wellicht deels verklaart waarom de algemene interesse in Bitcoin-zoekopdrachten dit jaar zo laag is gebleven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Millennials kiezen massaal voor cryptovaluta: groot potentieel voor Bitcoin en DeFi, blijkt uit onderzoek
Bitcoin ETF’s herstellen met grote instroom van $254 miljoen
Waarom koos de Federal Reserve voor een stevige renteverlaging en wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk