shiba inu, shib
Shiba Inu

Zorgen over Shiba Inu: Transactie van 1 biljoen SHIB veroorzaakt onrust

In de afgelopen weken kende de koers van Shiba Inu een forse stijging, maar die groei is plotseling tot stilstand gekomen. De munt ondergaat momenteel een aanzienlijke correctie, met een daling van meer dan 40% ten opzichte van zijn recente hoogtepunt.

Gigantische transactie van 1 biljoen SHIB veroorzaakt onrust

Interessant genoeg vond er tijdens deze correctieperiode een enorme transactie plaats, waarbij 1 biljoen SHIB tokens werden overgedragen. Het monitoringsplatform Whale Alert rapporteerde deze transactie, die een waarde van bijna 29 miljoen dollar vertegenwoordigde, naar de crypto exchange Gate.io. De herkomst van de wallet waaruit deze transactie plaatsvond blijft onbekend.

Deze aanzienlijke transactie heeft binnen de cryptogemeenschap tot veel speculatie geleid. Overdrachten van deze omvang naar exchanges worden vaak gezien als tekenen van mogelijke grote verkopen, die de koers flink omlaag kunnen drukken.

Of dit ook echt het geval is, is echter maar de vraag. Deze actie kan namelijk ook gericht zijn op het verhogen van de liquiditeit op de exchange, met als doel de handelsomgeving te verbeteren.

Het toevoegen van aanzienlijke hoeveelheden tokens aan de handelspools kan helpen bij het stabiliseren van prijsschommelingen, waardoor het vertrouwen onder kleine investeerders kan toenemen en bijdraagt aan een stabieler marktklimaat.

Shiba Inu’s opmerkelijke jaar

Ondanks de recente correctie is 2024 een geweldig jaar voor Shiba Inu. Deze memecoin heeft de groei van Bitcoin ruimschoots overtroffen met een indrukwekkende koersstijging van 145%, waarmee het de 62% groei van BTC aanzienlijk overtreft. De memecoin bereikte zelfs een piekrendement van 246% in de eerste twee maanden van 2024.

De indrukwekkende stijging van Shiba Inu is gedeeltelijk te danken aan de hernieuwde populariteit van memecoins, samen met de groeiende adoptie van Shibarium. Dit layer-2 blockchainplatform op Ethereum (ETH), gelanceerd in augustus 2023, heeft in korte tijd een buitengewoon actieve gemeenschap opgebouwd.

Ondanks enkele uitdagingen, wint Shibarium aan populariteit, mede dankzij de integratie met Gate.io en de verwerking van meer dan 400 miljoen transacties op het netwerk.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu (SHIB) lijkt eindelijk klaar voor grote prijsstijging na maandenlange daling
Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom