Crypto regulatie, Bitcoin regulatie
Regulatie

Zuid-Korea keurt een nieuwe cryptowet goed

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen ter bescherming van gebruikers van virtuele activa. Deze wet heeft tot doel regels vast te stellen die de ineenstorting van Terra Luna hadden kunnen voorkomen.

Beschermen van beleggers

Met de nieuwe wet wil Zuid-Korea beleggers beter beschermen en willen ze tevens direct marktmanipulatie en oneerlijke handelspraktijken aanpakken.

De recente wetgeving brengt de cryptosector onder de jurisdictie van de Financial Services Commission, die verantwoordelijk zal zijn voor het toezicht op aanbieders van cryptodiensten, waaronder exchanges en bewaarplatforms.

Volgens de nieuwe wet zijn bedrijven in de digitale activa-industrie verplicht om klantenfondsen te verzekeren, een bepaald percentage van hun reservekapitaal aan te houden en de nodige gegevens bij te houden.

Het is benoemingswaardig dat de nieuwe wetten zich op crypto zullen richten, terwijl de al bestaande wetten effecten zullen blijven beheren.

In juni stopten de Zuid-Koreaanse platforms Haru en Delio tijdelijk met het verwerken van opnames nadat een dienstverlener van Haru hun overeenkomst had geschonden. Om het risico te verminderen, heeft Haru later 100 werknemers ontslagen, omdat klanten die geen geld konden opnemen juridische stappen ondernamen.

Do Kwon & LUNA

Zuid-Koreaanse aanklagers hebben de overtuiging dat Do Kwon, mede-oprichter van Terra, investeerders heeft opgelicht en streven naar zijn uitlevering uit Montenegro. Kwon was de schepper en promotor van de TerraUSD stablecoin en zijn zustertoken LUNA, die hij beschreef als de ultieme sleutel tot financiële onafhankelijkheid.

Door een door Kwon ontwikkeld algoritme bleef de waarde van TerraUSD op $1, waarbij LUNA werd gemint en verbrand afhankelijk van of Terra boven of onder $1 werd verhandeld.

Het uitleveringsverzoek van Zuid-Korea concurreert met dat van de Verenigde Staten, waar de Securities and Exchange Commission (SEC) acht aanklachten wegens fraude tegen Kwon heeft ingediend. De autoriteiten in Montenegro hebben verklaard dat het nog niet vaststaat welk land het uitleveringsverzoek zal honoreren.

De uiteindelijke beslissing zal mede worden genomen op basis van de ernst van de aanklachten die elk land tegen Kwon heeft ingediend. Kwon’s advocaten hebben eerder betoogd dat de SEC niet bevoegd is om aanklachten tegen de oprichter van Terra in te dienen.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten