Ripple Nieuws

‘2021 was het sterkste jaar ooit van Ripple, ondanks de SEC-rechtszaak’

Ripple heeft zijn beste jaar ooit gehad ondanks juridische problemen in de VS, zo vertelt CEO Brad Garlinghouse.


ODL-technologie maakt grote stappen

In een reeks tweets heeft Ripple-CEO Brad Garlinghouse verteld dat zijn bedrijf erin is geslaagd is zijn beste jaar tot nu toe te bereiken, ondanks de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Garlinghouse beweert dat de On-Demand Liquidity-oplossing nu goed is voor een vierde van het volume dat door het RippleNet-netwerk wordt verwerkt. De ODL-transacties zijn sinds het derde kwartaal van 2020 met een factor 25 gestegen.

Ripple heeft ook nieuwe ODL-corridors geopend in Japan en de VAE. Bovendien werken Bhutan en Palau samen met Ripple om hen te helpen hun nationale digitale valuta te lanceren. In maart kondigde Ripple de lancering van een privéversie van de XRP Ledger aan. Deze was speciaal ontworpen voor centrale banken.

Garlinghouse is van mening dat de afname van het ‘maximalisme’ een positieve ontwikkeling is voor de industrie. Hierdoor kunnen meer mensen deelnemen aan de industrie.


Rechtszaak vs de SEC precies een jaar geleden

De SEC heeft Ripple precies een jaar geleden voor de rechter gedaagd. In zijn lange Twitter-thread richtte Garlinghouse zich opnieuw tot de gevreesde regelgever. Hij herhaalde dat de rechtszaak een aanval is op de hele cryptocurrency-industrie.

Garlinghouse richtte zich tot SEC-voorzitter Gary Gensler omdat hij weigerde commentaar te geven op de status van Ether. Garlinghouse vroeg daarnaast opnieuw om een gelijk speelveld. Hij beweerde dat de op een na grootste cryptocurrency XRP kon overtreffen vanwege de duidelijke regelgeving:

“Deze industrie mag niet worden gestraft voor het vragen om duidelijkheid en regelgeving die overal gelijk wordt toegepast.”

Half november publiceerde Ripple zijn eigen regelgevingskader dat pleit voor het creëren van crypto-reguleringssandboxen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten