crash
Bitcoin, Ethereum

$213 miljoen in Bitcoin en Ethereum geliquideerd terwijl prijzen dalen

De prijzen van Bitcoin en Ethereum zijn de afgelopen 24 uur met respectievelijk 6% en 7% gedaald, waardoor recente winsten teniet zijn gedaan.

De Bitcoin en Ethereum prijs vallen naar beneden

De koersval resulteerde volgens Coinglass in ongeveer $213 miljoen aan Bitcoin- en Ethereum-posities die werden geliquideerd. De meeste van deze posities waren long-posities.

Momenteel is één Bitcoin $29.521 waard. Dat betekent dat de koers in 1 dag tijd met ongeveer 6,1% is gedaald. Ook staat de BTC prijs maar liefst 57% lager dan zijn all time high van $68.879, dat afgelopen november werd geregistreerd.

Ethereum worstelt ook om het recente bullish momentum vast te houden. De op een na grootste cryptomunt is de afgelopen 24 uur met 8,2% gedaald. De prijs van 1 Ether token ligt op het moment van schrijven rond de $1751.36. Door de huidige koersval is Ethereum nu 64,02% minder waard dan zijn all-time high van $4.891,70 in november 2021.

De Crypto Fear & Greed Index is een manier om cryptomarktbewegingen te meten en te beoordelen of cryptocurrencies redelijk geprijsd zijn. Deze is laag (15 van de 100), wat wijst op “extreme angst” op de markten.

BTC prijs valt naar beneden – Bron: Tradingview

Waarom zijn Bitcoin en Ethereum gedaald?

Een van de redenen achter de koersval van vandaag is de aanklacht van de SEC tegen de grootste crypto exchange ter wereld genaamd Binance. Ook de verminderde DeFi-activiteit op Ethereum en een terugval in Bitcoin-handelsactiviteit is een reden van de nieuwe koersval.

De Total Value Locked (TVL) over verschillende protocollen in Ethereum is de afgelopen 24 uur gedaald van $88,67 miljard naar $68,02 miljard, volgens gegevens van DefiLlama.

TVL vergrendeld in Ethereum. Bron: DeFiLlama

De TVL op Aave, het grootste DeFi-protocol op Ethereum, verloor de afgelopen maand 15%. Andere topprojecten zoals MakerDAO, Curve Finance, Lido en Uniswap verloren in dezelfde periode ook dubbele cijfers.

Daarnaast is de stroom van Bitcoin naar fiat-exchanges de afgelopen 24 uur met 5% gestegen, wat wijst op een grote verkoop van BTC tokens naar contanten.

Bitcoin nieuws

Technische analyse wijst op mogelijke Bitcoin koersstijging naar $73.000
Macro-guru: ineenstorting van de Amerikaanse dollar mogelijk
Crypto-analist ziet Bitcoin koers in oktober doorstijgen naar $80.000
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk