crypto stijgt
Altcoin

3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip

De cryptomarkt ondergaat momenteel een aanzienlijke correctie, de grootste die we de afgelopen maanden hebben gezien. Bitcoin (BTC) is bijna 15% in waarde gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte in maart, en veel altcoins ervaren zelfs nog grotere dalingen.

Terwijl sommigen deze situatie als reden voor paniek zien, biedt het anderen juist kansen. Door de recente dalingen zijn sommige munten namelijk opmerkelijk goedkoop geworden. In dit artikel belichten we drie cryptomunten die momenteel gunstig geprijsd zijn.

1. Polkadot (DOT)

De eerste munt die misschien een goede aankoop is is Polkadot. Polkadot (DOT) is een blockchainplatform dat interoperabiliteit tussen verschillende blockchains faciliteert. Dit stelt ze in staat om gegevens uit te wisselen en samen te werken binnen één netwerk. Centraal in het Polkadot-netwerk staat de ‘relay chain’, die verbonden is met diverse ‘parachains’. Deze parachains zijn individuele blockchains die elk specifieke functies vervullen, wat bijdraagt aan een hoge schaalbaarheid en efficiënte gegevensverwerking.

Het project, opgericht door Gavin Wood, een van de mede-oprichters van Ethereum (ETH), staat momenteel op de 17e plaats qua marktkapitalisatie, wat het een van de grotere spelers in de cryptowereld maakt. Opvallend is dat de munt momenteel handelt voor $6,40, wat bijna 89% onder zijn all-time high (ATH) is. Dit suggereert dat het project mogelijk extreem ondergewaardeerd is gezien de sterke fundamenten.

Er is nog steeds actieve ontwikkeling gaande op het netwerk, met belangrijke updates in het vooruitzicht, waaronder Polkadot 2.0. Deze aanhoudende ontwikkelingen kunnen wijzen op potentieel voor toekomstige waardestijgingen.

2. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een ander project dat wellicht een goede investering zou kunnen zijn. Dit blockchainplatform richt zich op het bieden van een duurzame en schaalbare infrastructuur voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts. Het onderscheidt zich met een sterke nadruk op wetenschappelijk onderzoek en peer-reviewed ontwikkelingsprocessen, wat bijdraagt aan zijn betrouwbaarheid en innovatieve karakter.

Net als Polkadot is Cardano een gevestigd project dat momenteel aanzienlijk onder zijn all-time high (ATH) handelt. Na de recente marktcrash is de waarde van Cardano gedaald naar $0,44, wat ongeveer 86% lager is dan zijn hoogste notering van $3,09 in september 2021. Deze waardedaling kan het een aantrekkelijke optie maken voor investeerders die op zoek zijn naar potentieel ondergewaardeerde projecten.

3. VeChain (VET)

Tot slot belichten we VeChain (VET), een platform dat zich concentreert op het verbeteren van supply chain management en bedrijfsprocessen via de blockchain. VeChain streeft ernaar de stroom van goederen en diensten te volgen en te authenticeren, waardoor het transparantie biedt die bedrijven helpt hun efficiëntie te verhogen en fraude te verminderen.

Recentelijk heeft VET een daling van 24% doorgemaakt, waarbij de koers is gedaald naar ongeveer $0,038. Deze huidige koers ligt nog altijd aanzienlijk lager dan het record van $0,28, dat het platform in 2021 bereikte. Door nu te investeren in VeChain, koop je de munt met een korting van 86% ten opzichte van deze piek, wat een aantrekkelijke optie kan zijn voor investeerders die op zoek zijn naar potentieel ondergewaardeerde cryptomunt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht VeChain of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten