Bitcoin
Bitcoin

4 redenen waarom de bullmarkt van Bitcoin nog niet voorbij is

De populaire analist Tedtalksmacro is ervan overtuigd dat de bullrun van Bitcoin nog niet voorbij is. Voor deze stelling baseert hij zich op een aantal indicatoren die onder andere afkomstig zijn uit de traditionele financiële wereld. Volgens Tedtalksmacro gaat de wereldwijde liquiditeit pas in 2026 zijn piek bereiken, waardoor Bitcoin nog ruimte heeft om te stijgen.

Wereldwijde liquiditeit stijgt

Te beginnen met die wereldwijde liquiditeit, die volgens hem in cyclussen van 65 maanden bewegen. Deze bodemde uit in oktober 2023 en zal volgens de analist uitbreiden en pieken in 2026.

Dat is volgens Ted consistent met het beleid van centrale banken, dat wereldwijd ook begint te verzachten. Verder constateert hij dat de M2 geldhoeveelheid (een manier om te meten hoeveel dollars er in omloop zijn) nog veel groeiruimte laat zien.

Zoals je kunt zien is de M2 geldhoeveelheid de afgelopen periode voor het eerst in lange tijd gedaald. Dat kan Bitcoin in theorie dus nog ruimte geven om te groeien richting de tweede helft van 2024.

Liquiditeit is terug voor de Bitcoin ETFs

Dan stapt Ted over op crypto-gerelateerde indicatoren, die volgens hem ook wijzen op het vervolgen van de bullmarkt. “Hoewel de liquiditeit duidelijk terug is in crypto (Bitcoin ETFs), is de snelheid van de instromen nog niet in een manische fase gekomen die we vaak zijn tijdens markt-toppen.

Daar heeft Ted inderdaad een punt mee. Vorige week zagen de Bitcoin ETFs met 950 miljoen dollar de grootste netto-instroom sinds maart. Ted verwacht dat die ook alleen maar zullen toenemen terwijl de koers stijgt en de traditionele financiële wereld weer vertrouwen krijgt in Bitcoin.

Alles bij elkaar schetst Ted hiermee dus een behoorlijk bullish plaatje voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli