Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

40% van de Amerikaanse investeerders verwachten ooit Bitcoin te kopen

Een nieuw onderzoek van Grayscale toont dat 40 procent van de Amerikaanse investeerders verwachten ooit Bitcoin toe te voegen aan hun portfolio. In een onderzoek met de titel “2024 Election: The Role of Crypto,” weet Grayscale te ontdekken dat de ineenstorting van FTX de groei van Bitcoin in de weg stond, maar dat de trend momenteel weer omdraait.

FTX vertraagt groei van Bitcoin

We hebben het al eerder aangestipt, maar scammers zijn niet goed voor Bitcoin. Hoewel FTX natuurlijk niets te maken heeft met Bitcoin, behalve dat het een beursplatform is waar je het kon ‘kopen en verkopen,’ kan het grote publiek dat onderscheid niet maken.

“Hoewel het post-FTX landschap geen groei heeft veroorzaakt in het percentage van de Amerikanen die Bitcoin bezit, vinden we in deze demografische trend een noot van optimisme. 40 procent van de investeerders denkt dat hun toekomstige portfolio Bitcoin zal bevatten”, aldus Grayscale.

Verder ontdekt het bedrijf dat Amerikanen inflatie als het meest zorgwekkende probleem van dit moment zien.

Alleen de mensen die Bitcoin kennen geven aan dat het hen meer geïnteresseerd maakt om de digitale munt te kopen. Vanwege zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden wordt Bitcoin vaak gezien als een beschermingsmiddel tegen inflatie.

De toekomst van de financiële wereld

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de jongere generaties vooral de voorkeur geven aan Bitcoin. Vooral als er duidelijke wet- en regelgeving komt.

“Meer Gen Z en Millennials bezitten Bitcoin (31% en 35%) dan aandelen (17% en 24%), en een meerderheid van de Gen Z en Millennial is het ermee eens dat crypto en blockchain-technologie de toekomst van de financiële wereld zijn (54% en 58%)”, aldus Grayscale.

Hoe ze die toekomst precies voor zich zien is nog niet helemaal duidelijk.

Het blijft immers efficiënter om je aandelen bij een normale broker te kopen, in plaats van op de blockchain. Wat dat betreft moeten we nog maar zien hoeveel behoefte er binnen de traditionele financiële wereld is aan decentralisatie.

Hoe meer mensen de technologie gaan gebruiken, hoe hoger de transactiekosten… wat dat betreft lijkt massaal gebruik voor dit soort toepassingen niet mogelijk, tenzij je meer gaat centraliseren. Maar dan rijst de vraag in hoeverre je nog op een blockchain moet zitten, als je er toch al voor kiest om te centraliseren.

Tot nu toe lijkt blockchain-technologie alleen voor geld, de use-case van Bitcoin, echt te werken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?