Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

5% van de top-managers is van plan Bitcoin te kopen in 2021

Meer dan 70% van de ondervraagde financiële managers houdt nauwlettend in de gaten wat anderen met Bitcoin doen voordat ze besluiten zelf te investeren.


Steeds meer interesse vanuit bedrijven in BTC

Een kleinschalig onderzoek onder financiële managers (CFO’s) heeft uitgewezen dat zeker 5% van de bedrijven van plan is dit jaar in Bitcoin te investeren. Nog eens 11% geeft aan dat ze dit tegen 2024 zouden kunnen doen.

Het onderzoek van Gartner komt voort uit het nieuws dat Tesla $1,5 miljard van zijn kasreserve, in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Daarnaast heeft MicroStrategy een bedrijf, dat ook grote bedragen in BTC heeft geïnvesteerd, gisteren aangekondigd dat het nog eens $600 miljoen aan Bitcoins gaat kopen.

De 77 respondenten, waaronder 50 CFO’s en andere leidinggevenden, toonden zeer verschillende meningen op basis van de branche waarin het bedrijf werkt. Hiervan toonde de technologiesector de meeste interesse. 50% van de respondenten uit deze branche vertelde crypto’s te gaan kopen in de toekomst.


Zorgen over beleggen in Bitcoin

De meerderheid (84%) verklaarde dat hun grootste zorgen over beleggen te maken hebben met de hoge volatiliteit van Bitcoin. Het lijkt het er dan ook op dat velen een afwachtende houding aannemen naarmate het zich ontwikkelt.

Meer dan 70% gaf aan dat ze willen weten wat andere bedrijven met Bitcoin doen. Bijna hetzelfde aantal wil meer duidelijkheid van toezichthouders. Ze willen hun visie op de risico’s van het aanhouden van het digitale munt begrijpen. Alexander Bant, hoofd van het onderzoek van Gartner, merkte het volgende op:

“Het is belangrijk om te onthouden dat dit een opkomend fenomeen is in de lange tijdlijn van bedrijfsmiddelen. Financiële leiders die de taak hebben de financiële stabiliteit te waarborgen, zijn niet geneigd tot het maken van speculatieve sprongen naar onbekend terrein.”

Andere zorgen waren onder andere de trage acceptatie (38%), gebrek aan begrip (30%), cyberrisico’s (25%) en een complexe boekhouding (18%).


Effect van institutionele investeringen is groot

Het is natuurlijk moeilijk om statistisch significante resultaten te trekken uit zo’n kleine steekproef. Het is echter vermeldenswaardig te noemen hoe grotere bedrijfsinvesteringen van invloed zouden zijn op Bitcoin. In de tweede helft van 2020 hadden bedrijven buiten de financiële en nutssector in de S&P Global ongeveer $2 biljoen aan kasreserves. Dit is momenteel meer dan het dubbele van de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin. Als zodanig is er voldoende geld beschikbaar om naar Bitcoin te stromen.

Alleen al de technologiesector zou minstens $640 miljard kunnen investeren. Tot nu toe hebben de meeste bedrijven slechts een klein percentage aan Bitcoin toegewezen.

Investeringsmaatschappij ARK Invest suggereerde eerder deze maand dat als “alle S&P 500-bedrijven 1% van hun geld zouden toewijzen” aan BTC, de prijs van het digitale activum met ongeveer $40.000 zou stijgen. De prijs zou dan net onder $90.000 liggen.

Als de bedrijfsinvesteringen stijgen tot 10% van de kasreserves, beweert ARK dat Bitcoin met $400.000 zal toenemen. De studie vertegenwoordigt een sterke toename van het bewustzijn ten opzichte van Gartner’s enquête in 2018. Hierin kende slechts 66% van de CIO’s blockchain-technologie.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten