Bitcoin

7% van de Amerikanen heeft ooit Bitcoin aangeschaft

Markt- en consumentendata-analyse bedrijf Statista heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van Bitcoin (BTC). Uit dit onderzoek blijkt nu dat slechts 7% van de Amerikaanse inwoners ooit eens BTC gebruikt heeft.


Vroeg stadium voor Bitcoin

Dit percentage zou suggereren dat de huidige investeerders in de digitale activa zich nog in een vroege groeifase bevinden. Ook Dan Tapiero, mede-oprichter van 10T Holdings is dit van mening. Volgens hem zou BTC zelfs nog in de geboortefase zitten. Hierbij meldt hij het volgende:

“Voor Bitcoin is het nog zo vroeg. De nieuwe wereldwijde activaklasse zit nog steeds in zijn kinderschoenen wanneer wordt gekeken naar de (hoeveelheid) investeringen erin.”

BTC zou echter een enorm groeipotentieel hebben om zich door te ontwikkelen naar een gevestigde waarde opslag, zoals goud dat ook is. Mocht dit daadwerkelijk ook het geval zijn, dan zou dat betekenen dat de waarde hiervan in het komende decennium exponentieel zou groeien.


Waar komt crypto het meeste voor?

Het Statista-team keek verder dan alleen Amerika. Zo onderzocht het ook waar cryptocurrencies op dit moment het meest voorkomen, of waar de acceptatie ervan al het grootste is.

Hieruit blijkt dat Nigeria momenteel veruit bovenaan staat, met 32% van de inwoners die ooit al eens BTC gebruikt heeft. Na Nigeria volgt Vietnam met 21% en Zuid-Afrika met 17%. Turkije en Peru hebben een gedeelde 4e plek, met beide 16%. Japan scoort het laagste, waar slechts 4% van de inwoners ooit al eens BTC gebruikt heeft. In totaal hebben in slechts 6 landen meer dan 10% van de inwoners ooit al eens Bitcoin gebruikt.

Benadrukt wordt echter dat de enquête geen landen van boven naar beneden omvat, waardoor mogelijk grote crypto-markten gemist zijn. Zo is bijvoorbeeld Zuid-Korea niet te vinden op deze lijst, terwijl dit wereldwijd wellicht 1 van de grootste crypto-markten heeft. Volgens het bedrijf is het dan ook een overzicht van geselecteerde landen. Er zijn hierdoor landen op deze lijst niet vermeld die hier wellicht wel thuishoren.

Bron: Statista-Twitter

Vraag naar Bitcoin

Op dit moment is het merendeel van de volledige vraag naar Bitcoin afkomstig van investeerders die de digitale activa zien als een soort goud 2.0. Dergelijke beleggers geloven dan ook enorm in de nummer 1 crypto en hopen op mooie winsten.

Toch vindt er een verschuiving plaats in de vraag naar BTC. Zo zijn bijvoorbeeld diverse institutionele beleggers in de afgelopen maanden ook de crypto-markt binnengetreden. Het gevolg? Ruim $500 miljoen aan BTC is in korte tijd richting deze beleggers gegaan.

Dit is echter positief nieuws voor BTC, want des te groter de vraag naar BTC is, hoe hoger de prijs hiervan zal worden. En deze prijs kan exponentieel toenemen. De lange termijnvoorspellingen van de nummer 1 crypto lopen dan ook enorm uiteen; van $20.000 tot ruim boven $1 miljoen.


Crypto infrastructuur niet overal even goed

Op dit moment is de crypto-infrastructuur nog niet in ieder land even goed. Een voorbeeld hiervan is Canada, die nog geen gereguleerde en lokale cryptocurrency-exchange heeft. Alleen Coinbase is hier actief. Dit zou naar verluidt de vraag naar de digitale activa-klasse enorm nadelig kunnen beïnvloeden. In andere landen en gebieden is dit anders, zoals in Europa. In Europa is in de laatste jaren een enorme boost gekomen in deze infrastructuur, met meerdere (lokale) partijen die nu actief zijn op de markt. Het gevolg hiervan is dat steeds meer personen in aanraking komen met de activa klassen, en hier mogelijk veel gebruik van maken.

En al deze crypto-exchanges nemen veel voordelen met zich mee, waaronder het eenvoudig kopen van crypto’s. Zonder dergelijke exchanges moeten gebruikers namelijk nog vaak complexe processen doorlopen om überhaupt aan crypto’s te kunnen komen. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor het gebruik ervan en voor de prijs ervan. Op dit gebied valt dus nog veel te winnen voor de gehele crypto-markt.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?