Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Het aanbod van LUNA is in slechts vier dagen tijd gestegen van 346 miljoen tokens naar 7,1 miljard tokens. Dit resulteerde in een drastische daling in de waarde van de token.
Het aanbod van Luna is de afgelopen dagen met meer dan 20 keer toegenomen. Dit komt mede door het feit dat Terra’s UST zijn peg met de Amerikaanse dollar heeft verloren.
Deze enorme toename van het aanbod heeft de prijsdaling van Luna versneld, die de afgelopen twee dagen met 99% is gedaald. Als de prijs van Luna blijft dalen, zal het aanbod ook blijven toenemen.
Luna is de token die wordt gebruikt voor de UST om zijn koppeling met de dollar te behouden. Als de prijs van UST boven een dollar komt, kan er $1 aan Luna worden vernietigd en ingewisseld voor 1 UST. Dit was een van de redenen dat de prijs van Luna steeg tijdens zijn enorme rally eerder dit jaar. Echter, als de prijs van de stablecoin UST daalt, kunnen handelaren 1 UST ruilen voor $1 aan Luna.
Op dit moment ligt de waarde van UST ver onder zijn 1 dollar die het waard zou moeten zijn. Als gevolg hiervan proberen UST bezitters, in plaats van hun stablecoin op de markt te verkopen, uit te cashen via Luna. Dit doen ze met behulp van het mechanisme dat is ontworpen om de koppeling met de dollar op zijn plaats te houden. Wanneer dit gebeurt, wordt er meer Luna bijgedrukt ten opzichte van de de hoeveelheid UST die wordt vernietigd.
Nu de prijs van Luna extreem laag is, en grote investeerders massaal uitcashen, veroorzaakt dit een grote toename van het aanbod van Luna tokens. Bij Luna’s huidige prijs van $0,10 krijg je 10 LUNA als je 1 UST ruilt. Dus als iemand een groot bedrag wil ruilen, zeg 100.000 UST, zou dat leiden tot het slaan van 1 miljoen LUNA.
Dit alles heeft geleid tot een neerwaartse spiraal. Als de Luna bezitters UST inwisselen voor Luna, vergroten ze het aanbod van Luna en verkopen ze deze munten op de markt. Dit zorgt ervoor dat de prijs van Luna nog verder daalt. Wat betekent dat de volgende persoon die zijn UST inwisselt, nog meer Luna creëert, waardoor een nog grotere neerwaartse kracht op de markt wordt uitgeoefend.
Het heeft ook geleid tot een exponentiële toename van het aanbod van Luna. Woensdag steeg het aanbod van Luna van 386 miljoen naar 1,5 miljard. Dit is een stijging van 1,2 miljard. Tot nu toe is het aanbod al gestegen tot 7,1 miljard, een stijging van nog eens 5,5 miljard.
Door deze enorme toename van het aanbod wordt de prijs steeds lager. Op 10 mei daalde de prijs met 64%. Op 11 mei daalde het nog eens 95%. De munt wordt nu verhandeld tegen een fractie van het bedrag dat het een paar dagen geleden was.
Momenteel ondersteunt Terraform Labs een paar voorstellen om het ecosysteem te redden. Men zou de hoeveelheid UST die per dag voor Luna kan worden geruild met vier keer verhogen. Het redden van de UST-koppeling is snelste manier om de situatie op te lossen, ook al zou het invloed hebben op Luna.
Terraform Labs komt ook met voorstellen om 1,39 miljard UST van de gemeenschap te verbranden. Het idee is dat dit de druk op het systeem kan verminderen.
Op hetzelfde moment dat dit gebeurt, zien veel Luna houders dat hun tokens meer dan 99% van hun waarde verliezen. Dit komt omdat velen hun munten hadden gestaked. Dit is een manier om ze vast te zetten en beloningen te ontvangen. De huidige unstaking periode is 21 dagen. Stakers hadden dus geen optie om hun munten te verkopen.
Donald Trump’s verkiezingsoverwinning kan een keerpunt zijn voor Ripple en de cryptosector. Ontdek hoe regelgeving en XRP’s stijging samenkomen.
Michaël van de Poppe deelt zijn bullish visie op Sei, Chainlink en Optimism. Ontdek waarom deze altcoins volgens hem veel groeipotentie hebben!
Chainlink (LINK) stijgt 40% en toont potentieel voor verdere groei richting $35. Ontdek de historische patronen en samenwerking met Tron (TRX).
Volgens The Kobeissi Letter zien we momenteel de ergste nachtmerrie van de Amerikaanse centrale bank. Wat betekent dit voor Bitcoin?
XRP maakt een indrukwekkende opmars met 24% stijging in 24 uur en 74% deze week, terwijl andere crypto’s dalen.
Michael van de Poppe voorspelt correcties voor Bitcoin, Dogecoin en altcoins. Ontdek koopzones en kansen tijdens marktvolatiliteit.