Coinbase
Exchange

Aandeel Coinbase al met 87 procent gedaald vanaf begin 2022

Het aandeel Coinbase bereikte gisteren zijn laagste koers sinds de beursnotering in 2021. Op het moment van schrijven koop je een aandeel Coinbase voor 34,97 dollar, terwijl je daar in december 2021 nog 268,15 dollar voor betaalde. Hoewel techaandelen over de gehele linie een pittig jaar achter de rug hebben, heeft Coinbase het extra zwaar.

COIN aandeel 1 week per candle
COIN aandeel 1 week per candle – Bron: Tradingview

Ark Invest blijft investeren

Ondanks de gigantische problemen bij Coinbase, blijft het Ark Invest van Cathie Wood flink investeren in het beursplatform. Afgelopen week kocht het nog 297.000 aandelen Coinbase voor een bedrag van 11,9 miljoen dollar. In totaal heeft het fonds van Wood nu 6.139.480 aandelen Coinbase in bezit, wat goed is voor een waarde van ongeveer 246,7 miljoen dollar. Coinbase heeft momenteel een market cap van 7,94 miljard dollar, wat betekent dat Ark Invest ruim 3 procent van de aandelen bezit.

De problemen bij Coinbase begonnen met name in juni 2022. Destijds viel de Bitcoin koers naar 17.600 dollar en moest het beursplatform plotseling allerlei mensen ontslaan. In totaal wees het 1.100 mensen de deur, wat ongeveer 18 procent van de totale staf vormde. Volgens CEO Brian Armstrong waren de rap veranderende economische omstandigheden en de potentiële recessie hier de redenen voor. Het bedrijf moest zich volgens Armstrong voorbereiden op het ergst mogelijke scenario.

Coinbase is optimistisch

Afgezien van de ontslagen, lijkt men zich bij Coinbase weinig tot niets aan te trekken van de ellende op de markt. Deze week publiceerde het nog een bericht op Twitter waarin het beelden uit het verleden deelt van mensen die twijfelden aan innovaties als de telefoon, de auto en liften. “Voor iedere baanbrekende technologie, zijn er miljoenen twijfelaars. Laat je niet afleiden en blijf bouwen”, aldus Coinbase.

Uiteindelijk blijft Coinbase een grote naam binnen de industrie. Als Bitcoin slaagt, is de kans ook groot dat Coinbase weer een succesvolle periode tegemoet gaat. Op het moment van schrijven lijkt een bullmarkt nog ver weg, maar vaak zijn dat de momenten waarop we in de bearmarkt een bodem vinden. 

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13