Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Bitcoin

Aandelen Bitcoin miner Hut 8 donderen met 8% omlaag na aankondiging fusie

De Canadese beursgenoteerde Bitcoin miner Hut 8 is gefuseerd met US Bitcoin Corp, een Amerikaanse Bitcoin miner. Het nieuwe bedrijf gaat door hte leven als Hut 8 Corp of “New Hut” en is primair gevestigd in de Verenigde Staten, in plaats van in Canada. Volgens Hut 8 CEO Jaime Leverton heeft de fusie van de bedrijven niets te maken met de ineenstorting van FTX en de algehele cryptomarkt in 2022.

De interesse komt terug

Het afgelopen jaar is extreem zwaar geweest voor de Bitcoin mining industrie. Niet alleen vanwege de dalende koersen, maar ook door het verlies van vertrouwen in de industrie door het wegvallen van partijen als FTX en natuurlijk door de hoge energieprijzen. Inmiddels bewegen de koersen weer voorzichtig de goede kant op, keert het vertrouwen terug en dalen de energieprijzen langzaam naar beneden.

“Ik denk dat we veel interesse terug zien keren in deze industrie. Tot nu toe zien we significante verbetering in 2023,” aldus Jaime Leverton. Het fuseren van de twee mining-bedrijven levert volgens Leverton gigantische schaalvoordelen op.

“We kunnen werken met meer diverse omzetprogramma’s, wat voor allebei de bedrijven die onderdeel zijn van de fusie voordelen biedt,” zo gaat Leverton verder. De gecombineerde hashrate van de bedrijven komt uit op 5,6 exahash per seconde (EH/s). “Eén van de voordelen van de fusie is dat het ons geografische diversificatie geeft. Er is onzekerheid op wetgevend vlak aan beiden kanten van de grens,” zo vertelt de CEO van Hut 8.

Nog niet in kannen en kruiken

De deal is overigens nog niet helemaal rond. Als alles volgens plan verloopt, dan completeert de transactie in het tweede kwartaal van 2023. Uiteraard is de overeenkomst onderhevig aan het akkoord van de aandeelhouders, wetgevers en de beursplatformen waarop de aandelen genoteerd staan.

Eerder deze week maakte Leverton bekend dat Hut 8 van plan is om zijn operationele kosten te dekken door een combinatie van het verkopen van de Bitcoin-opbrengsten en het ophalen van nieuw kapitaal in de vorm van schulden. Het aandeel van Hut 8 viel met 8 procent op de dag dat de fusie werd aangekondigd. 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?