Aandelen MSRT 9% omhoog na aanschaf Bitcoin

Eerder vandaag werd bekend dat MicroStrategy (afgekort MSTR) wederom bijna 17.000 Bitcoins (BTC) aangeschaft heeft. Het bedrijf, wat ook op de Nasdaq beurs genoteerd staat, zag de waarde van haar aandelen met ruim 9% stijgen als gevolg hiervan.


Toepassen Bitcoin Standaard

Het bedrijf kondigde op 11 augustus aan dat het meer Bitcoins wou gaan aanschaffen. Niet veel later na de aankoop hiervan steeg de aandelenkoers met ruim 10%, die momenteel op ruim +9% staat.

In zijn totaliteit heeft het bedrijf nu circa 38.250 Bitcoins, met een waarde van ruim $425 op het moment dat dit artikel gepubliceerd is.

De aanschaf van de Bitcoins bleek ook geen speculatie te zijn, net zo min als een afdekking. Het was namelijk een bewuste bedrijfsstrategie om de Bitcoin standaard toe te gaan passen, met momenteel positief resultaat.

Nu MicroStategy de Bitcoin standaard officieel toepast, wordt verwacht dat meerdere bedrijven dit voorbeeld zullen gaan volgen. Mogelijk zullen zelfs centrale banken gaan volgen, mocht de standaard zich in de nabije bewijzen. De standaard lijkt hiermee de nieuwe gouden standaard te zijn in dit digitale tijdperk.


Waarom stapt MicroStrategy de Bitcoin-markt in?

Naar verluidt daalt de omzet van MicroStrategy al gestaag sinds 2013. Hierdoor moest het bedrijf opzoek naar nieuwe manieren om extra inkomsten te genereren en om gezamenlijk meer bekendheid te creëren. De oplossing? De aanschaf van heel veel Bitcoins. Dat het bedrijf dan ook graag wil dat Bitcoin het goed doet, is niet zo vreemd. Hierdoor wil het bedrijf activiteiten gaan uitvoeren met betrekking tot het promoten van de grootste cryptocurrency van het moment.

Normaliter kijken bedrijven meer richting de traditionele safe havens, zoals goud of onroerend goed. Hiermee wordt de inflatie van de economie gedekt. Hiermee zijn deze aankopen meer een verzekering dan investering.

Bitcoin zou dit beide kunnen bereiken: het kan namelijk gaan dienen als een hedge tegen inflatie, maar kan in de loop der tijd mogelijk ook veel beter presteren dan de traditionele activaklassen. Hierdoor wordt het bedrijf dat BTC aanschaft niet alleen verzekert tegen inflatie, maar levert deze verzekering ook nog eens geld op.

Toch gaat dit niet zonder enige risico. Bitcoin fluctueert namelijk ook veel meer dan de traditionele activaklassen. Maar mocht de waarde van Bitcoin in de toekomst explosief gaan groeien, dan kan dit een enorm belangrijke katalysator zijn voor het aandeel van het bedrijf. Hoe deze beslissing zich in de toekomst voor het bedrijf zal gaan uitpakken is hiermee nog onbekend.