Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin, Blockchain

Aandelen van Bitcoin-Miner Argo Blockchain kelderen met 40%

Het cryptocurrency miningbedrijf Argo Blockchain heeft een grote klap gehad. De aandelen van het bedrijf daalde namelijk met zo’n 40%. Dit gebeurde nadat bekend werd dat een geplande fondsenwerving van 24 miljoen Pond, of bijna 28 miljoen Euro, niet meer doorging.

Op zoek naar andere financieringsmogelijkheden

Argo Blockchain zelf staat genoteerd aan zowel de London Stock Exchange als aan de Nasdaq. Zij hebben in een verklaring laten weten dat de plannen om meer geld willen ophalen door aandelen te verkopen niet langer zullen worden uitgevoerd.

Op de Londense aandelenmarkt daalde de koers vervolgens met 40%, en op Nasdaq met 37,5%. Het is benoemingswaardig dat het miningbedrijf nog op zoek is naar andere financieringsmogelijkheden. In de verklaring staat het volgende:

Terwijl Argo andere financieringsmogelijkheden onderzoekt, kan er geen garantie worden gegeven dat er definitieve overeenkomsten zullen worden ondertekend of dat eventuele transacties zullen worden uitgevoerd. Als Argo er niet in zou slagen om verdere financiering rond te krijgen, zou Argo op korte termijn cashflow-negatief worden en zou het zijn activiteiten moeten inperken of stopzetten.

Het versterken van de balans

In eerste instantie wou het bedrijf 24 miljoen Pond ophalen als onderdeel van een reeks maatregelen om de balans van de groep te versterken. Hierbij gaf het bedrijf aan dat het een niet-bindende overeenkomst was aangegaan met een niet nader genoemde investeerder, die had toegezegd 87 miljoen aandelen op te kopen voor £0,276 (circa €0,33) per stuk.

Het Argo-team weigerden vervolgens wel om verdere details te delen over waarom de aankoop van de belegger niet langer zou doorgaan. Nu deze deal echter niet doorgaat, onderzoekt het team andere opties om geld te besparen of op te halen. Het verkopen van zijn miningapparatuur zou hier eventueel een optie van kunnen zijn. Het bedrijf heeft onlangs 3.843 nieuwe Bitmain S19J Pro-machines verkocht voor $5,6 miljoen.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren