Bitcoin atm
Bitcoin

Aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten nadert een recordaantal

Het aantal geïnstalleerde cryptocurrency-automaten wereldwijd is in de afgelopen 12 maanden met 17,8% gestegen tot 38.279. Dit komt dicht in de buurt van het record van 39.541, dat in december 2022 werd bereikt.

In 2024 zijn er al 2.564 nieuwe cryptocurrency-automaten geïnstalleerd, wat een positieve trend laat zien in vergelijking met het nettoverlies van 2.861 machines in 2023, zo blijkt uit gegevens van Coin ATM Radar. Hoewel het aantal installaties van mei tot juni met 115 daalde, herstelde juni zich sterk met een netto toename van 377.

Bitcoin Depot, Coinflip en Athena Bitcoin zijn de grootste operators van cryptocurrency-automaten, met respectievelijk 7.543, 5.057 en 2.756 machines.

Bitcoin is veruit de populairste verhandelde cryptocurrency, gevolgd door Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin, die ook veelvuldig worden gebruikt.

Waar staan de crypto-geldautomaten?

Meer dan 82% van de cryptocurrency-automaten wereldwijd bevindt zich in de Verenigde Staten, met Canada op de tweede plaats met 7,7%. Australië heeft de afgelopen twee jaar een opmerkelijke stijging in het aantal installaties gezien, met een bijna 17-voudige toename tot 1.107 machines. Bij de huidige installatiesnelheid is Australië goed gepositioneerd om Europa, met zijn 1.584 automaten, te overtreffen.

Naast de Verenigde Staten en Canada hebben ook andere landen een aanzienlijk aantal cryptocurrency-automaten. Spanje telt er 313, Polen 279, El Salvador 215, Duitsland 177 en Hongkong 169. Verder hebben Roemenië, Georgië, Zwitserland, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland elk meer dan 100 automaten.

Van de 193 door de Verenigde Naties erkende landen, herbergen er 72 minstens één cryptocurrency-automaat, wat de wereldwijde verspreiding en acceptatie van deze technologie benadrukt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren