aex groen
Aex, Beurs

AEX boekt fraaie koerswinst na meevallende inflatie cijfers uit de VS

Vandaag is de AEX-index flink omhoog geschoten, met een stijging van maar liefst 1,69%. Door deze stijging staat de beurs weer boven de belangrijke grens van 900 punten, op 905,27.

Hoewel de afgelopen maand geen succes was voor de AEX, met een koers die nog altijd 3,38% lager staat dan een maand geleden, lijkt het herstel nu toch echt te zijn ingezet.

Waarom stijgen de koersen?

De fraaie koerswinsten van vandaag zijn zonder twijfel te danken aan de meevallende inflatiecijfers uit de VS. Dit optimisme is ook duidelijk zichtbaar op de Amerikaanse beurzen.

Zo staat de S&P 500 momenteel 0,92% hoger, terwijl de Nasdaq zelfs een stijging van 1,55% laat zien. Deze positieve signalen hebben ook de AEX een flinke boost gegeven, waardoor de index vandaag sterk kon herstellen.

Gisteren om half 3 Nederlandse tijd publiceerde het U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) de nieuwe inflatiedata. Om 14:30 uur werd de consumentenprijsindex (CPI) voor de maand juli bekendgemaakt, die iets lager uitviel dan verwacht. Op jaarbasis steeg de CPI met 2,9%, terwijl een stijging van 3,0% was voorspeld. Maand-op-maand stegen de consumentenprijzen gemiddeld met 0,2%, precies zoals werd verwacht.

Ook de kerninflatie, die de volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit, voldeed aan de verwachtingen. De jaarlijkse kern-CPI kwam uit op 3,2%, en de maandelijkse stijging was 0,2%.

Al met al kan de recente publicatie van de inflatiecijfers als gunstig worden beschouwd. Investeerders zijn dan ook opgelucht, en de zorgen over een mogelijke recessie zijn daardoor afgenomen.

Bitcoin herstelt na verrassende dip

De Bitcoin-koers maakte gisteren verrassend genoeg een flinke daling, maar vandaag heeft BTC zich krachtig hersteld. Na een dieptepunt van $57.800 is de koers inmiddels weer opgelopen tot $59.500.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt