aex
Aex, Beurs

AEX kleurt rood en profiteert niet van groen Amerikaanse weekend

De Amsterdamse AEX is vandaag met een daling van -0,17% begonnen en klokt daarmee binnen op een score van 908 punten. Daarmee profiteert de AEX koers niet van het groene einde van de week in de Verenigde Staten van Amerika als gevolg van de gunstige toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell van afgelopen vrijdag.

AEX koers afgelopen maanden. Bron: Tradingview

AEX koers herstelt van de crash

Vanaf de bodem van 5 augustus is de AEX koers alweer aardig hersteld. Op die datum brak er wereldwijde paniek uit over de Amerikaanse economie, die volgens veel analisten weleens richting een recessie kon afglijden.

Die conclusie trok men, omdat de Amerikaanse arbeidsmarkt op die dag een stuk zwakker bleek dan aanvankelijk werd gedacht. Inmiddels is duidelijk dat de Amerikaanse economie op de meeste punten nog redelijk solide is, waardoor er geen acute zorgen over een recessie meer bestaan.

Sinds er wat sterkere economische data naar buiten kwam, is ook de AEX aan een periode van herstel begonnen. Vanaf de bodem van ongeveer 840 punten is de AEX koers weer hersteld naar het huidige niveau van om en nabij de 908 punten.

Daarmee is de bullmarkt nog niet helemaal terug, maar ook zeker niet voorbij, zoals veel mensen op 5 augustus hadden gedacht.

Belangrijke weken in aantocht

Toch zijn de komende weken van cruciaal belang voor de AEX koers en het mogelijke voortzetten van de bullmarkt. De grote vraag blijft op dit moment: recessie of geen recessie.

Alles bij elkaar lijkt de economie nu solide, krijgen we binnenkort renteverlagingen van alle grote centrale banken en lijkt de situatie zich te vormen naar een tweede deel van de bullrun. Daar kan echter nog verandering in komen als de situatie toch omslaat en we alsnog een recessie krijgen.

Wat dat betreft is het cruciaal voor de AEX koers dat de Amerikaanse economie (maar ook die van de Eurozone) overeind blijft. Lukt dat? Dan is het in theorie mogelijk dat we vanaf hier aan een nieuwe run omhoog beginnen.

Lukt dat niet? Dan moeten we waarschijnlijk verder omlaag kijken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13