aex groen
Aex, Beurs

AEX koers groen, maar niet overtuigend

De AEX koers staat vandaag weer in het groen, maar de stijging van 0,41% naar 920 punten is nog niet overtuigend te noemen. Op het moment van schrijven staat de AEX dan ook nog behoorlijk ruim onder de all-time high van maandag 15 juli.

AEX groen, maar niet sterk

Gisteren zagen we op de Amerikaanse beurs weer een groene dag. De “usual suspects” deden het goed en de grote jongens op het gebied van kunstmatige intelligentie mochten weer groene cijfers schrijven.

Deze bullmarkt is en blijft vooral gedreven door de grote namen uit de AI-wereld en daarom zien we vandaag dat ook de AEX goed reageert.

Niet in de laatste plaats omdat ASML vandaag weer een stijging van 1,78% mag opschrijven, nadat de Nederlandse trots op het gebied van AI van een klif viel de afgelopen dagen.

De markt lijkt nu voorzichtig een bodem te vinden en daarna moeten we zien of de AEX de weg naar boven kan vervolgen of dat we wellicht lagere koersen gaan opzoeken.

Belangrijke dagen in aantocht

Vanuit macro-economisch perspectief komen er in ieder geval wat belangrijke dagen aan voor de AEX. In Amerika is het vrijdag namelijk weer tijd voor de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank).

Als die – geheel volgens de verwachting – op een maandstijging van 0,1% binnenkomt morgen; dan zou dat betekenen dat het geannualiseerde gemiddelde van de afgelopen 3 maanden onder de 2,0% uitkomt.

Daarmee ligt de Federal Reserve ogenschijnlijk op koers om de inflatie terug te brengen naar de gewenste 2,0% en kan de rente dus binnenkort omlaag.

Niet voor niets zien we dat de markt nu verwacht dat de Federal Reserve in 2024 nog drie renteverlaging doorvoert. Grappig genoeg is dat het exacte aantal wat de Fed aan het begin van 2024 aankondigde.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
AEX koers stijgt licht: wat zijn de verwachtingen voor deze week?
AEX koers omhoog ondanks harde klap voor Nvidia
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?