AEX
Aex, Beurs

AEX koers herstelt en kleurt opnieuw groen

Het jaar 2024 begon fantastisch voor de AEX koers. Lange tijd presteerde de Nederlandse beursindex zelfs beter dan de Amerikaanse S&P 500 en Nasdaq 100. Inmiddels hebben de Amerikaanse grote broers de Nederlands beurs ingehaald, maar dat neemt niet weg dat het om een bijzondere prestatie gaat.

Inmiddels is een nieuwe all-time high al eventjes geleden. Kan de AEX nog verrassen dit jaar?

Op weg naar een nieuwe all-time high?

Is de AEX op weg naar een nieuwe all-time high? Dat is een vraagstuk waar veel handelaren momenteel mee zitten. Op 15 juli was het voor het laatst dit jaar feest op het Damrak en maakte de AEX een all-time high van bijna 950 punten.

Daarmee nadert de AEX de magische grens van 1.000 punten. Inmiddels staat de koers echter alweer een stuk lager op 912 punten.

Het is bijna een understatement om te zeggen dat de AEX een behoorlijk volatiele periode achter de rug heeft. Vanaf april tot en met juli schoot de koers als een raket omhoog, om vervolgens aan een zware daling te beginnen.

Die zware daling bereikte op 5 augustus een climax, toen de financiële markten wereldwijd aan een gigantische crash bezig waren. Inmiddels lijkt het herstel ingezet en is de AEX koers hersteld van ongeveer 840 punten, naar de huidige stand van 912 punten.

Wat gaat de rest van 2024 brengen?

Wat de rest van het jaar betreft is de vraag vooral of de Amerikaanse economie overeind kan blijven en met hoeveel procent aan renteverlagingen de Amerikaanse centrale bank komt.

Voor de AEX en de rest van de wereld zou het een goede zaak zijn als de rente stevig gaat zakken, terwijl de Amerikaanse economie niet in een recessie komt en tegelijkertijd de inflatie zakt naar de gewenste 2,0%.

Dat lijkt het scenario wat nodig is om de bullmarkt van de AEX een overtuigend vervolg te geven. Al neemt dat niet weg dat het jaar 2024 ook met het huidige rendement al behoorlijk geslaagd is.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat de AEX op een rendement van 15,38% en ten opzichte van één jaar geleden zelfs op een rendement van 23,30%.

Vrijwel iedere investeerder zou meteen tekenen als hij de rest van zijn leven een garantie op dat rendement zou hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
AEX koers groen in aanloop naar cruciale CPI-cijfers
Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde