AEX
Aex, Beurs

AEX koers in het groen: is de correctie voorbij?

De AEX koers staat vandaag opnieuw in het groen en start de nieuwe week met een stijging van 0,40% naar 910 punten. Daarmee lijkt het zwaarste deel van de gigantische correctie achter ons te liggen. Vanaf de all-time high van bijna 950 punten viel de AEX terug tot een koers van 892 punten.

Herstel op Wall Street?

Voor het herstellen van de AEX koers is het belangrijk dat ook Wall Street vandaag een groene dag kent. Afgelopen week was er in ieder geval eentje om snel te vergeten voor de S&P 500 en de Nasdaq 100.

Allebei de grote beursindices in de Verenigde Staten kenden de roodste dagen sinds het jaar 2022. Daarmee is uiteraard de speculatie over het leeglopen van de AI-bubbel begonnen.

Om die reden beloven de komende dagen cruciaal te worden voor zowel de AEX als voor de rest van de financiële wereld. Kunnen techreuzen als ASML en Nvidia het herstel de komende dagen weer oppakken of blijven we dalen?

ASML staat vandaag heel licht in het groen met een stijging van 0,10%. Eerder kreeg het bedrijf klappen, omdat Amerika een meer vijandelijke houding ten opzichte van China lijkt aan te nemen en ASML 50% van zijn omzet uit China haalt.

Focus op woensdag

De focus voor deze week ligt voor de AEX en de rest van de financiële mart op komende woensdag. Dan is het namelijk weer tijd voor de Amerikaanse centrale bank om een nieuw rentebesluit te nemen.

Hoewel het besluit op zichzelf wel vaststaat – er komt geen renteverlaging – is vooral de persconferentie van voorzitter Jerome Powell interessant. De inflatie is dalende en de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt koelen af.

Wat kunnen we van de Federal Reserve verwachten voor het verdere verloop van 2024? Hoeveel renteverlagingen gaan we krijgen? Dat kan weleens de rest van het jaar gaan bepalen voor de AEX, maar ook voor de Nasdaq, S&P 500 en voor Bitcoin.

Mocht Powell er een positief verhaal van maken, dan kan dat voor Bitcoin zomaar eens een all-time high opleveren. De Bitcoin koers flirt momenteel immers al met de 70.000 dollar en staat nog maar een paar procent van zijn all-time high vandaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt