aex groen
Aex, Beurs

AEX koers klimt omhoog naar 911 punten

De AEX koers staat vandaag op een mooie stijging van 0,58% en komt daarmee binnen op 911 punten. Met die stijging begint de AEX weer richting zijn all-time high van 950 punten te klimmen, die in juli 2024 op de beursborden verscheen.

Waarom is de AEX bullish vandaag?

Het gaat vandaag goed met de financiële markten, althans zo lijkt het, omdat de Chinese centrale bank en de overheid stevig ingrijpen om de economie te steunen.

De Chinese economie en met name de vastgoedmarkt zitten al enige tijd in een moeilijke fase. Nu lijkt de maat vol voor de Chinese autoriteiten en trekken ze de geldprinters van stal om de boel weer overeind te trekken.

Qua timing is deze ingreep natuurlijk geen verrassing, want de steunmaatregelen uit China volgen op de eerste stevige renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve verlaagde de rente met 0,50% – waar de markten al goed op reageerden – waardoor de Chinese autoriteiten de ruimte krijgen om de markten ook te stimuleren.

Die ruimte krijgen ze, omdat hun eigen valuta niet teveel zou verliezen ten opzichte van de Amerikaanse dollar als de Federal Reserve niet met renteverlagingen kwam.

Bullish met een kanttekening

Vooralsnog ziet alles er positief uit voor de AEX koers als gevolg van de renteverlaging van de Federal Reserve en de ingrepen van de Chinese autoriteiten, maar we moeten niet vergeten dat ze dergelijke ingrepen met een reden doen.

Ze maken zich natuurlijk wel degelijk zorgen over de gezondheid van de economie. Anders zouden ze in Amerika niet hebben gekozen voor een renteverlaging van 0,50% en in China spreken ze gewoon uit dat ze de economie van een nieuwe stimulans willen voorzien.

Voor de AEX is het cruciaal dat we de economie niet zien breken, want dat zou nog weleens roet in het eten van de bullmarkt kunnen gooien. Wat dat betreft komt er dus een hele spannende periode aan voor de AEX en de rest van de financiële markten.

Gaan we nog even bullish door of komt er een wereldwijde recessie?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers oogt stabiel boven de 900 punten
AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen