nvidia
Beurs

AEX koers omhoog ondanks harde klap voor Nvidia

De AEX koers is vandaag goed begonnen met een stijging van ongeveer 0,60%. Daarmee lijkt de AEX de ellende van begin augustus definitief achter zich te laten. Dat is bijzonder te noemen, omdat Nvidia het gisteren juist even zwaar had na de publicatie van de kwartaalcijfers.

Nvidia in de problemen

Hoewel de kwartaalcijfers van Nvidia voor Q2 2024 op bijna ieder punt aan de verwachtingen voldeed en op sommige punten zelfs beter was dan verwacht, klapte de koers van het aandeel met 8% omlaag.

Volgens de analisten zagen we die koersdaling, omdat de verwachtingen voor het volgende kwartaal van het bedrijf zelf niet hoog genoeg zijn. Daarbij lijkt de volgende grote cash cow van Nvidia (de nieuwe Blackwell processor) lastiger om te produceren dan aanvankelijk werd gedacht.

De angst voor vertragingen in de productie zorgden ervoor dat het aandeel van Nvidia in de na-handel met 8,4% daalde. Als gevolg daarvan rekende men ook op dalingen voor de AEX, maar die bleven uit. We moeten ook niet vergeten dat de cijfers onder de streep nog altijd prima zijn.

Ze zijn alleen niet zo extreem goed als we de afgelopen kwartalen zagen. “Nvidia had te maken met veel te hoge en niet haalbare verwachtingen”, zo claimt Bloomberg Intelligence analist Kunjan Sobhani.

Het einde van de bullmarkt voor AI?

Nu is het nog even de vraag wat deze cijfers precies betekenen voor de AI-sector. De verwachtingen waren (en zijn) natuurlijk torenhoog en wellicht een beetje onrealistisch. Het zal immers even duren voordat kunstmatige intelligentie de levens van iedereen op aarde definitief gaat veranderen/beïnvloeden.

Je kunt niet verwachten dat de AI-revolutie van de ene op de andere dag voor een compleet andere wereld (en vooral voor winsten) zorgt.

Precies hetzelfde zagen we eigenlijk rond het jaar 2000 met de grote Dotcom-bubbel. Destijds was het optimisme over het internet gigantisch en schoten de koersen door het dak. Totdat de bubbel in dat jaar popte en het heel lang duurde voordat de beurs weer boven dat niveau kwam (15 jaar).

Hetzelfde kan nu gebeuren met kunstmatige intelligentie. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Dat zorgt er alleen voor dat we mogelijk wat geduld moeten hebben, voordat de winsten van bedrijven die met AI werken op gelijke hoogte komen met de verwachtingen.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Beurs nieuws

AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
AEX koers groen in aanloop naar cruciale CPI-cijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging