aex
Beurs

AEX koers opent licht in het groen terwijl beleggers focussen op inflatiecijfers

De AEX koers staat vandaag in het groen en begint de nieuwe week met een bescheiden stijging van 0,23%, wat de index op 885,53 punten brengt. Dit wijst erop dat het dieptepunt van de recente forse correctie mogelijk achter ons ligt.

Vanaf de all-time high van bijna 950 punten zakte de AEX koers naar een dieptepunt van 860,44 punten. De afgelopen dagen is echter een herstel zichtbaar.

Sterke stijging voor chipmaker Besi

Chipmaker Besi was maandag een van de grootste stijgers in de AEX-index, na een opwaardering van het beleggingsadvies door de investeringsbank Stifel naar “kopen.” Dit zorgde voor een koersstijging van ruim 2,5%. De andere grote chipmaker in de index, ASML, noteerde een bescheidenere winst van 0,45%.

Beleggers voorzichtig na onrustige periode, focus op komende inflatiecijfers

Beleggers lijken deze week een voorzichtige houding aan te nemen, na de tumultueuze dagen van vorige week waarin de groeiende angst voor een recessie in de Verenigde Staten leidde tot een wereldwijde verkoopgolf en de onrustigste aandelenhandel sinds de uitbraak van de coronapandemie.

Met het grootste deel van belangrijke cijfers achter de rug, is de drukte op de markten afgenomen. De aandacht verschuift nu naar het Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag wordt gepubliceerd.

Beleggers hopen dat de inflatie voldoende is afgekoeld, zodat de Amerikaanse centrale bank in september kan beginnen met het verlagen van de rente om de economie te ondersteunen.

De afgelopen week laaide de kritiek op het rentebeleid van de Federal Reserve nog op, met beschuldigingen dat de centrale bank te lang heeft gewacht met renteverlagingen. Beleggers hopen nu dat de Fed in september een grotere renteverlaging doorvoert om een economische neergang te voorkomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt