aex groen
Aex, Beurs

AEX koers opent sterk: Stijging van 1,35%

De Amsterdamse beurs heeft de dag met een positieve noot afgetrapt, waarbij de AEX-index flink in het groen is geopend. De AEX koers staat op dit moment 1,35 procent hoger en noteert nu op 878,59 punten.

Ondanks deze mooie dagelijkse winst van 1,35 procent, is het belangrijk te benadrukken dat de AEX koers nog altijd 4,5 procent lager staat dan vijf dagen geleden.

Een spannende week

De afgelopen week was een zeer rumoerige periode op de financiële markten. Maandag ging de Japanse Nikkei beurs met meer dan 11 procent onderuit na een renteverhoging van de centrale bank in het land. Dit veroorzaakte een domino-effect dat alle wereldwijde financiële markten hard omlaag trok, waaronder ook de AEX. De angst voor een recessie droeg verder bij aan de daling van de beurzen.

Dinsdag toonden de markten echter een sterk herstel, vooral de Japanse beurzen, die met meer dan 10 procent stegen. Het lijkt erop dat investeerders de rust hebben teruggevonden, zeker nu het erop lijkt dat de Federal Reserve in september de rente gaat verlagen. Deze verwachte renteverlaging heeft het vertrouwen in de markten doen herleven en zorgt voor een meer optimistische stemming onder beleggers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt