aex groen
Aex, Beurs

AEX koers opnieuw groen, terwijl Bitcoin blijft dalen

De AEX koers is de nieuwe week in het groen begonnen. Wat opvallend is, omdat de Bitcoin koers in grote moeilijkheden blijft. Meestal bewegen deze assets behoorlijk synchroon aan elkaar, maar daar is op dit moment al enige tijd geen sprake meer van.

AEX is een powerhouse in 2024

Het jaar 2024 is tot nu toe een fantastisch jaar voor de AEX. Er zijn maar weinig assets die aan de prestaties van de Nederlandse beurs kunnen tippen. In de onderstaande grafiek is te zien hoe alleen Bitcoin en de Amerikaanse Nasdaq 100 het tot nu toe beter doen dan de AEX.

Bitcoin staat, ondanks de ellende van de afgelopen maanden, nog altijd op een stijging van bijna 30% voor het jaar 2024. Je zou bijna vergeten dat we een fantastische start achter de rug hebben.

De Nasdaq doet het ook iets beter dan de AEX, wat natuurlijk het gevolg is van de explosieve prestaties van Nvidia. Al profiteert de AEX met bedrijven als ASML natuurlijk ook van de hype rondom kunstmatige intelligentie.

Hoge verwachtingen over H2 2024

Voor de tweede helft van 2024 zijn de verwachtingen van analisten overwegend positief.

Dat heeft te maken met het feit dat steeds meer centrale banken zijn begonnen met het verlagen van de rentes. Zo voerde de Europese Centrale Bank (ECB) zijn eerste renteverlaging al door en lijkt het een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse Federal Reserve volgt.

De inflatie in Amerika lijkt eindelijk onderweg naar de gewenste 2,0% waardoor de rentes iets kunnen dalen. Als we daar deze week de bevestiging van krijgen, dan kunnen de markten weleens aan een nieuwe opleving beginnen.

Ben jij bullish over de tweede helft van 2024?

Beurs nieuws

AEX koers stijgt licht: wat zijn de verwachtingen voor deze week?
AEX koers omhoog ondanks harde klap voor Nvidia
Nvidia kwartaalcijfers Q2 boven verwachting: Bitcoin reageert niet
Meer nieuws

Meest gelezen

Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?
Zo veel kun je verdienen als XRP zijn all-time high van $3,40 bereikt