China
Aex, Beurs

AEX koers stijgt opnieuw door Chinese stimuleringsmaatregelen

De AEX koers staat vandaag met 0,51% in het groen en dat levert een stijging van 4,66 punten op. Daarmee komt de AEX binnen op 916 punten, waarmee de all-time high van 950 punten langzaam weer in de buurt begint te komen.

Kan de AEX dit jaar nog een nieuwe all-time high bereiken?

Is de AEX op weg naar nieuwe all-time highs?

Alles kan natuurlijk gebeuren, dus ook een nieuwe all-time high voor de AEX. Heel ver staat de AEX niet van zijn huidige all-time high meer vandaan en de markt lijkt voorzichtig weer bullish te worden.

Dat kreeg deze week een boost toen bekend werd dat de Chinese autoriteiten het liquiditeitskanon van stal haalden. Dat wil zeggen dat ze miljarden dollars aan kapitaal in de economie pompen en andere maatregelen nemen om de Chinese economie te stimuleren.

Dergelijke maatregelen worden uiteraard ook gevoeld in de rest van de wereld.

Wat dat betreft is het niet vreemd om te zien dat Europese aandelen het vandaag goed doen, dat de Amerikaanse aandelenindices op all-time highs staan, dat goud op een koersrecord staat, dat Bitcoin stijgt en natuurlijk ook dat de AEX vandaag goed presteert.

Waar ligt de focus van de markt?

Voor nu lijkt de markt zich met name op de Amerikaanse economie te focussen. Blijft die overeind? Dan zorgt dat in combinatie met de renteverlagingen van de Federal Reserve voor een ogenschijnlijk positief scenario voor de AEX en voor andere financiële assets.

Wat dat betreft kunnen we ons waarschijnlijk opmaken voor een bullish vierde kwartaal van 2024.

Gisteren kwamen onder andere de wekelijkse werkloosheidsclaims uit de Verenigde Staten binnen. Die vielen met 218.000 stuks weer iets lager uit dan aanvankelijk werd gedacht, wat natuurlijk positief is voor de financiële markten.

Dat wijst immers niet naar een recessie en dat is precies wat de AEX en andere markten nodig hebben om verder te stijgen. Als klap op de positieve vuurpijl kwam ook de economische groei voor Q2 2024 binnen op +3,0% voor de Verenigde Staten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers klimt omhoog naar 911 punten
AEX koers oogt stabiel boven de 900 punten
AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen